Over Hekwerk

Over Hekwerk

Youp van 't Hek speelt met Cabaret Nar in 1977 zijn vijfde programma. Romantiek met mayonaise is de titel. De eerste goede recensies verschijnen en het gezelschap krijgt eindelijk serieuze aanbiedingen van cabaretpodia. De kleinere weliswaar, maar daar is de cabaretier al heel blij mee. Hij droomt van een solocarrière, maar die zal nog vijf jaar op zich laten wachten. Wel neemt Joop Koopman in 1979 de zakelijke leiding op zich en Koopmans impresariaat Lumen gaat ook financieel in de programma's investeren. Als Lumen in 1994 ophoudt te bestaan, start Youp zijn eigen impresariaat. Een impresariaat in de geest van Lumen. Hekwerk gaat het heten en Hans Floberg, voormalig chauffeur, toneelmeester en inmiddels een van de beste vrienden van de cabaretier, krijgt er de leiding. Joop Koopman blijft tot aan zijn dood, in 2011, Van ‘t Heks belangrijkste klankbord.

In de jaren daarna groeit Hekwerk, vooral door de bezielende leiding van Hans Floberg, uit tot een vooraanstaand theaterimpresariaat. Youp ziet in 1995 De Vliegende Panters het Amsterdams Kleinkunstfestival winnen en dat cabarettrio wil hij graag in het zadel helpen. Dat is ook een taak van een cabaretier met succes, vindt hij: jong talent kansen bieden en begeleiden. 

Zo zijn in de loop der jaren diverse duo’s onder de arm genomen door Hekwerk, zoals Droog Brood, Schudden, Kommil Foo, Vrijdag & Sandifort en sinds 2017 Veldhuis & Kemper. En natuurlijk ook solisten zoals Klaas van der Eerden en Pieter Derks. Als Youps echtgenote Debby Petter, die indertijd al deel uitmaakte van Cabaret Nar, een toneelmonoloog wil spelen, is Hekwerk vanzelfsprekend ook haar impresariaat. Zo is Hekwerk geworden tot een mooi kantoor dat zijn artiesten op persoonlijk, creatief en zakelijk vlak goed begeleidt.

Ons kantoor is gevestigd in de Korte Leidsedwarsstraat, de contactgegevens staan hier.