9 april 2021Pieter Derks brengt single uit

In het afgelopen jaar heeft Pieter Derks de tijd genomen om meer aandacht te besteden aan de muziek uit zijn voorstellingen. Daarop besloot hij een aantal nummers uit voorgaande voorstellingen opnieuw op te nemen in volledige bandopstelling en deze zal hij in de komende weken uit gaan brengen. De eerste single De Halve Wereld komt uit op vrijdag 9 april.

Pieter Derks noemt De Halve Wereld zijn lijflied. “De Halve Wereld is een lied voor iedereen die zich weleens de kaas van het brood heeft laten eten. Ik schreef het als troost, omdat ik weiger te geloven dat je moet schreeuwen om gehoord te worden. En in de tien jaar sinds ik het schreef is dat gevoel alleen maar sterker geworden. Juist in tijden waarin zoveel mensen boos en stellig zijn, is het een fijn idee dat er heel veel zachte krachten zijn die in stilte ook gewoon hun werk doen. Het is eigenlijk een strijdlied voor de bescheiden mens”. 

 
Muzikanten JP Hoekstra en Bram van den Berg (Krezip) werden gevraagd om te helpen hier een voller nummer van te maken en het resultaat voelt compleet. “Het was te gek om liedjes die ik al jaren alleen aan de vleugel zat te zingen ineens samen te spelen. En om er zo tot in detail mee bezig te zijn, met muzikanten die heel goed aanvoelden wat de liedjes nodig hadden. Ik werd er ontzettend blij van”, aldus Pieter over het opnameproces. 
 
Naast de 8 theatervoorstellingen die Pieter maakte, is hij sinds 2011 ook columnist bij Radio 1, waar hij wekelijks de actualiteiten bespreekt volgens zijn typische kijk op het leven. Vanaf september 2021 is Pieter (als corona het toestaat) in de theaters te zien met een nieuwe voorstelling. Hier zal er ook meer aandacht zijn voor muziek.

Zang, piano en tekst: Pieter Derks
Gitaar en bas: JP Hoekstra
Drums en percussie: Bram van den Berg
Opname en mix: Sietse Damen
Producer: JP Hoekstra

Contactpersoon

Voor interviews, beeldmateriaal, perskaarten of meer informatie graag contact opnemen met: