20 november 2015Kasper van Kooten in première

Premièreweek 25 t/m 28 nov 2015, De Kleine Komedie

Vermakelaar Kasper van Kooten staat in het theater met zijn nieuwe cabaretprogramma Bonte Avond. Een voorstelling in Kaspers kenmerkende stijl van verhalend, fysiek en muzikaal cabaret. Bonte Avond is in het hele land te zien t/m 27 mei 2016 en gaat volgende week in première in De Kleine Komedie. Kijk voor de speellijst op www.hekwerk.nl.

De Bonte Avond, wie maakte hem niet mee? Kasper was met vijf vriendjes de Dolly Dots, op knakkende naaldhakken en in schurende visnetpanty’s. Ze waren twaalf. De andere vijf hebben na dat hoogtepunt nooit meer opgetreden, maar Kasper nog iedere avond. Waarom toch? Wie wil hij nog steeds een keer zijn: zichzelf, eindelijk? In zijn eerlijkste Bonte Avond ooit geeft Van Kooten een bijzondere inkijk, dansend en zingend op muziek van de jaren tachtig naar nu. Dat werkt op de lachspieren én traanzakjes. Hij staat nu 12,5 jaar in theater en heeft nog 12,5 jaar te gaan, tot zijn dochter haar Bonte Avond zal hebben en hij met een gerust hart kan stoppen. Of moét stoppen, van haar.

Kasper van Kooten (1971) is cabaretier, acteur, muzikant en schrijver. Dit voorjaar is hij te zien als hoofdrolspeler in de film Ventoux. Sinds zijn eerste cabaretprogramma Lijfspreuk (2003) speelde hij achtereenvolgens: Geestdrift (2005, nominatie Neerlands Hoop), Zangzaad (2007, met band), Veelvraat (2009, nominatie Poelifinario) en 3KW4RT (2010, met band). Kasper schreef in 2012 zijn eerste roman Het Wonderlijke Leven van Jackie Fontanel. Deze kwam parallel uit als cabaretvoorstelling en werd genomineerd voor de Poelifinario. Er volgde een korte theatertour en cd Harde Noten met popidool Bertolf. In 2014 kwam Kaspers tweede roman Karakters uit en wederom volgde er een gelijknamige theatertour. De Volkskrant gaf 5 sterren en schreef: “Van Kooten is een tovenaar. Voor zoveel creativiteit kun je alleen maar een hele diepe buiging maken…”

Contactpersoon

Voor interviews, beeldmateriaal, perskaarten of meer informatie graag contact opnemen met: