23 april 2015Hekwerk presenteert veelbelovend cabaretseizoen

Het nieuwe cabaretseizoen van Hekwerk Theaterproducties met premières van Youp van ‘t Hek, Ronald Goedemondt, Kasper van Kooten, Kommil Foo en Debby Petter

Hekwerk Theaterproducties brengt in seizoen 2015/2016 elf voorstellingen uit, waaronder vijf gloednieuwe programma’s. Op 21 augustus wordt op Lowlands het startschot gegeven met optredens van Pieter Derks, Schudden en Henry van Loon. Jochem Myjer speelt vanaf 8 september de vierde en laatste verlenging van zijn succesvolle show Even Geduld Aub! en Youp van ’t Hek sluit het theaterseizoen af met zijn voorstelling Licht op 6 juni 2016 in Enschede.

Toegangskaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar via de theaterkassa’s. Voor meer informatie over de start van de kaartverkoop raadpleeg de desbetreffende theaters.

Youp van ‘t Hek speelt Licht - sep-jun

De grote zaken in een ander licht zetten en ze van hun zwaarte ontdoen. Dat is mijn werk, zegt Youp regelmatig. Daarvoor ben ik op de wereld. Al meer dan dertig jaar doet hij dat met veel plezier voor volle zalen. Nu gaat hij weer de boer op en het heet niet heel eigentijds Youp Light, maar gewoon Licht! Zelden dekte een titel zo goed de lading. Bekijk de speellijst hier. (première datum nog niet bekend).

Kijk ook op www.youp.nl

Kasper van Kooten speelt Bonte Avond - sep-mei

De Bonte Avond, wie maakte hem niet mee? Kasper was met vijf vriendjes de Dolly Dots, op knakkende naaldhakken en in schurende visnet-panty’s. Ze waren elf. De andere vijf hebben na dat hoogtepunt nooit meer opgetreden, maar Kasper nog iedere avond. Waarom toch? Wie wil hij nog steeds een keer zijn? In zijn eerlijkste Bonte Avond ooit, geeft Van Kooten antwoord, dansend en zingend op zijn muziek van de eighties naar nu. En dat werkt op de lachspieren en traanzakjes. Bonte Avond gaat november 2015 in première in de Kleine Komedie. Bekijk de speellijst hier.

Debby Petter speelt Bed & Breakfast - okt-apr

Op haar achttiende kreeg ze een kind. Het was een zogenaamd ongelukje en dus een schande. Ze moest het kind na de geboorte afstaan. Zo ging dat toen. Nu, veertig jaar later, zien we de moeder terug. Zij is inmiddels weduwe. Na een gelukkig huwelijk, waarin ze twee zonen kreeg, runt ze in haar eentje een klein Bed & Breakfast aan zee. Daar heeft ze veel tijd om na te denken. Vooral over haar eerste kind, dat ze nooit gezocht en gezien heeft, maar dat er altijd was. En dat ze altijd gemist heeft. Debby speelt deze door Thomas Verbogt geschreven monoloog over een vrouw die terugkijkt, maar absoluut nog niet klaar is met haar leven. Bed & Breakfast gaat op vrijdag 30 oktober in première in Theater Bellevue. Bekijk de speellijst hier.

Kijk ook op www.debbypetter.nl

Kommil Foo speelt Schoft - nov-mei

Een splinternieuwe voorstelling van Kommil Foo. Wereldniveau in het Nederlands… zwarte romantiek van het hoogste kaliber… maximaal ontroeren met minimale middelen: dat kopte de pers over het vorige programma Breken (2012). De Vlaamse broers Walschaerts maken cabaret zoals niemand anders doet: ontroering, hilariteit, virtuoze muzikaliteit en pakkende beelden vechten om voorrang. Lachen of huilen? Dat is de vraag. Schoft gaat in première op vrijdag 19 februari in de Kleine Komedie. Bekijk de speellijst hier.

Kijk ook op www.kommilfoo.be

Ronald Goedemondt

In 2016 gaat cabaretier en stand-upper Ronald Goedemondt weer het theater in. Goedemondt wordt geprezen om zijn aanstekelijke absurdisme en frisse logica. Zijn zesde voorstelling (titel nog niet bekend) bevat ongetwijfeld weer een onnavolgbare stroom van goed geplaatste grappen. Première verwacht in april in de Kleine Komedie. Bekijk de speellijst hier.

Ook de premières van seizoen 2014/2015 zijn vanaf september weer terug in de theaters:

Pieter Derks actualiteitencabaret in Zo Goed Als Nieuw

Pieter plaatst de wereld in andere verhoudingen. Hij kijkt vooruit en om zich heen, naar hoe de mens steeds maar dingen verzint, serieus neemt en er ten slotte in gaat geloven. Tot het mis gaat. Het komt allemaal langs in een vlot en vrolijk tempo – en elke avond zo goed als nieuw. Bekijk de speellijst hier.

Kijk ook op www.pieterderks.nl

Filmisch theater van Schudden in HENK

Henk gaat iedere dag plichtsgetrouw naar zijn werk, nadat hij plichtsgetrouw naar de klaagzang van zijn buurman heeft geluisterd en hij vrouwsgetrouw samen met zijn Els het bed heeft opgemaakt. Henks leven kent vele rustige dagen, maar ook vele onrustige nachten. Zijn nachtmerries en angsten sluipen zijn alledaagsheid binnen. Zijn verlangens dringen zich aan hem op. Waar komen ze vandaan en waar brengen ze hem? Wat moet je doen als je burgermansbestaan verandert in drijfzand? Bekijk de speellijst hier.

Absurdistische waanbeelden van Henry van Loon in Sluimer

Henry van Loon slaapt niet meer. Hij droomt alleen nog maar. Zonder een oog dicht te doen gaat de nacht over in de dag. Al wekenlang. Het zet hem in een sluimerstand en laat hem dromen met zijn ogen open. Bekijk de speellijst hier.

Naar bed met Droog Brood in Kissy Kissy

Sinds Bas Hoeflaak en Peter van de Witte hun vorige voorstelling schreven zijn de heren vader geworden. Dit vaderschap bleek een rijke bron van inspiratie voor het duo. Kissy Kissy gaat namelijk over vermoeidheid; vermoeidheid en de staat waarin je gaat verkeren als je zo lang vermoeid bent dat je eraan gewend raakt en het vergeet. Bekijk de speellijst hier.

Remko Vrijdag & Martine Sandifort trakteren met Löyly op Keihard Kabaret

Alleskunners Remko Vrijdag en Martine Sandifort trakteren u op een stortvloed aan gemankeerde en absurde types. In een adembenemend tempo laat het virtuoze cabaretkoppel u lachen, ontroeren en verbazen. Löyly gaat dwars door elk taboe heen, is rauw, schaamteloos en stomend heet cabaret vanuit de onderbuik. Een sensatie voor lichaam en geest. Dus: maskers af, kleren uit en maar zien wat er gebeurt. Bekijk de speellijst hier.

Wegens succes verlengd: Jochem Myjer speelt Even Geduld Aub!

Na drie volledig uitverkochte seizoenen speelt Jochem dit najaar de allerlaatste voorstellingen van dit programma exclusief in de grote theaters, om zijn grote schare liefhebbers de kans te geven kaarten te bemachtigen. Bekijk de speellijst hier.

Kijk ook op www.jochemmyjer.nl

Contactpersoon

Voor interviews, beeldmateriaal, perskaarten of meer informatie graag contact opnemen met: