3 juni 2016Hekwerk presenteert cabaretseizoen 16/17

Youp van 't Hek speelt 'Licht' (sep-mei)

De grote zaken in een ander licht zetten en ze van hun zwaarte ontdoen. “Dat is mijn werk”, zegt Youp regelmatig. Daarvoor is hij op de wereld. Al meer dan dertig jaar doet hij dat met veel plezier voor volle zalen. Nu gaat hij, na een korte onderbreking, weer de boer op samen met zijn muzikant Rens van der Zalm. En het programma heet niet heel eigentijds Youp Light, maar gewoon Licht! Zelden dekte een titel zo goed de lading.

Klik hier voor de speellijst. De perspremière vind plaats op 8 oktober 2016 in het Oude Luxor.

Foto: Bob Bronshoff

Jochem Myjer speelt 'Adem in, adem uit' (jan-juni)

Na vier seizoenen lang Even Geduld Aub! gespeeld te hebben staat Jochem nu met try-outs van zijn nieuwe show in de theaters. Voor de seizoensbrochures schreef Jochem: 'Ik moet op deze pagina in honderd woorden vertellen waar mijn nieuwste show ADEM IN, ADEM UIT over gaat. Honderd woorden binnen één minuut uitspreken. Dat gaat me altijd prima af. Maar jullie in honderd woorden overtuigen om bij me te komen kijken… is niet mijn sterkste kant. Inmiddels heb ik nog maar vierenveertig woorden over. Dat maakt het alleen maar lastiger. Trouwens, als ik hier vertel waar de show over gaat is de verrassing er al af. En dan komen jullie misschien niet meer. Dus ik hou het hierbij. Maar ik heb nog drie woorden over: Tot dan. Liefs'

Klik hier voor de speellijst. De première zal plaatsvinden in het najaar van 2017.

Foto: Stephan Vanfleteren

Pieter Derks speelt 'Spot' (okt-juni)

In zijn splinternieuwe voorstelling keert Pieter Derks de wereld opnieuw binnenstebuiten. Van het kleinste leed tot het grootste nieuws – met rake grappen belicht hij alles van de andere kant. Lichtvoetig, scherp en in een roemrucht tempo dat je anderhalf uur lang op het puntje van je stoel houdt. Hij heeft zich voor deze voorstelling maar één ding voorgenomen: alles dat zichzelf serieus neemt moet bespot. Zodat we een hele avond opgelucht kunnen lachen om de wereld, het nieuws, en nog belangrijker: onszelf.

Spot gaat (onder voorbehoud) in première op zaterdag 18 februari in de Kleine Komedie. Klik hier voor de speellijst.

Foto: Merlijn Doomernik

Remko Vrijdag & Martine Sandifort spelen 'Vrijdag vs. Sandifort' (sep-mei)

Hun typeringen zijn zo mogelijk nòg beroemder dan zijzelf. Wat wil je ook als je alle twee over zo’n genadeloos imitatie- en transformatietalent beschikt. Want La Sandifort is dus ook Dokter Corrie, dokter Ellen, Patty Brard en Trijntje Oosterhuis. Hij van Vrijdag is dus ook Mark Rutte, Geert Wilders, Twan Huys en Marco Borsato. En was Remko niet ook een Vliegende Panter? En Martine was toch die spastische therapeute samen met Alex Klaasen? En samen ook nog eens Bert en Joke bij "Het Klokhuis”. Enzovoort. Het is een wonder dat ze überhaupt zelf nog weten wie ze zijn! In het theater kreeg dit koningskoppel niets dan lof. Rauw, razendsnel, scherp, over de top, retemuzikaal en ongenadig grappig. Zij die de hits Hulphond en Löyly zagen weten het al: Vrijdag en Sandifort zien is voor de bijl gaan.

Vrijdag vs. Sandifort gaat (onder voorbehoud) in première op vrijdag 25 november in de Kleine Komedie. Klik hier voor de speellijst.

Foto: Bob Bronshoff

Henry van Loon speelt 'Sleutelmoment' (sep-mei)

Het kan snel gaan. Het ene moment zit je nog in je overcomplete schuur aan een bromfiets te sleutelen, het andere moment word je opperhoofd van een indianenstam. Maar niet voordat je als trots gezinshoofd met oergezellige kinderen hebt laten zien hoe gastvrijheid bedoeld is. Ondertussen speel je de lead in een musical. Het zou zomaar kunnen. Althans in het universum van Henry van Loon. En in zijn nieuwe voorstelling Sleutelmoment zou het wel eens allemaal tegelijkertijd kunnen gebeuren.

Sleutelmoment gaat (onder voorbehoud) in première op donderdag 15 december in de Kleine Komedie. Klik hier voor de speellijst.

Foto: Bob Bronshoff

Kommil Foo speelt de reprise 'Schoft'

Het is het leven zelf dat een klein geniepig schoftje is... het slaat, het zalft, het schuurt en het ergst van al: eindigt. Het blijft de broers Walschaerts voorstelling na voorstelling inspireren: de mens die met moeite recht blijft. Maar struikelt. Die telkens de moed vindt om weer op te staan. Om dan weer te struikelen. Dat dat dan troostend is. En om te lachen, dat zeker!

‘Toonbeeld van theatrale balanceerkunst’ NRC ★★★★
‘Kracht, klasse en grandeur’ Het Parool ★★★★
Gracieuze muziek, mooie verhalen’ de Volkskrant★★★★

Klik hier voor de speellijst in Nederland.

Foto: Johan Jacobs

Debby Petter speelt reprise 'Bed & Breakfast' (okt-dec)

Op haar achttiende kreeg ze een kind. Het was een zogenaamd ongelukje en dus een schande. Ze moest het kind na de geboorte onmiddellijk afstaan. Zo ging dat toen. Nu, veertig jaar later, zien we de moeder terug. Zij is inmiddels weduwe. Na een gelukkig huwelijk, waarin ze twee zonen kreeg, runt ze in haar eentje een klein Bed & Breakfast aan zee. Daar heeft ze tussen de gasten door veel tijd om na te denken. Vooral over haar eerste kind, dat ze nooit gezocht en gezien heeft, maar dat er altijd was. En dat ze altijd gemist heeft. Komt daar verandering in? Ja! Hoeveel tijd heeft ze nog om dit grote gemis goed te maken?

‘Intiem portret van ontheemd moederschap’ Theaterkrant ★★★★

Bekijk hier de speellijst. Debby speelt de dernière op 16 december in De Kom.

Foto: Bob Bronshoff

Kasper van Kooten speelt allerlaatste 'Bonte Avond' (jul, sep)

Iedereen heeft ‘m meegemaakt: de Bonte Avond. In 1984 imiteerde Kasper met 5 vriendjes de Dolly Dots. Er zijn alleen geen foto’s van!? Kasper hunkert nu naar een reünie maar staat er helemaal alleen voor. Gaat hij dat redden? Gewapend met soundmixer en cassetterecorder sleept hij je mee in een muzikale lachtrip langs vroeger en nu.

‘Een heerlijke mix van bij vlagen hilarische sketches, verhalen en liedjes’ 
Trouw ★★★★

Bekijk hier de speellijst. Kasper speelt de dernière op 30 september in De Kleine Komedie.

Foto: Bob Bronshoff

Ronald Goedemondt speelt de reprise 'Geen sprake van' (sep-mrt)

Ronald Goedemondt komt terug met zijn dit seizoen stijf uitverkochte voorstelling Geen sprake van. De stand-upper wordt geprezen om zijn aanstekelijke absurdisme en frisse logica. Het zesde programma bevat opnieuw een onnavolgbare stroom van goed geplaatste grappen.

'Een onbedaarlijk grappig programma' NRC Handelsblad ★★★★★
'Een draaikolk van superieure stand-up' Het Parool ★★★★
'Goedemondt laat het publiek onbedaarlijk lang en hard lachen. Dat speelt geen andere Nederlandse komiek op dit moment klaar' de Volkskrant ★★★★★

Foto: Bob Bronshoff

Contactpersoon

Voor interviews, beeldmateriaal, perskaarten of meer informatie graag contact opnemen met: