5 februari 2015Droog Brood speelt Kissy Kissy

‘Slowmotionslapstick van wereldniveau’

Kissy Kissy is het achtste theaterprogramma van lachformatie Droog Brood. Sinds ze hun vorige voorstelling schreven zijn Bas Hoeflaak en Peter van de Witte vader geworden. Dit gegeven was de inspiratiebron voor een voorstelling over vermoeidheid en de staat waarin je gaat verkeren als je zo lang vermoeid bent dat je eraan gewend raakt en het vergeet. Kissy Kissy ging in première op 30 januari 2015 en staat tot en met 13 mei in het hele land.

‘Hoog droogkomisch niveau’ NRC
‘Slowmotionslapstick van wereldniveau’ De Volkskrant
'Droog Brood houdt het publiek anderhalf uur lang gebiologeerd en vooral geamuseerd op het puntje van de stoel' Theaterkrant

Bas Hoeflaak (1973) en Peter van de Witte (1975) leerden elkaar kennen op de Amsterdamse Academie voor Kleinkunst. Na samen op school verschillende voorstellingen te hebben gemaakt, besloten ze na hun opleiding samen als Droog Brood verder te gaan. In 2000 wonnen ze het Amsterdams Kleinkunst Festival. Sindsdien heeft het duo acht voorstellingen gemaakt: Teer (2001), Scènes voor de Mensen (2003), Omwille van de Smeer (2005), De Kip met de Gouden Enkels (2007), Een Frisse Wind (2009), Dat wordt Oorlog (2012), de jubileumvoorstelling Toppers in de Mist (2013, reprise 2014) en nu dan Kissy Kissy. Omwille van de Smeer leverde Droog Brood een nominatie op voor de Neerlands Hoop 2006 en voor De Kip met de Gouden Enkels werden de mannen genomineerd voor de Poelifinario 2008.

Bas is naast cabaretier ook acteur en regisseur. Hij was vorig jaar te zien in het BNN televisieprogramma Sluipschutters, samen met Ronald Goedemondt, Jochen Otten en Leo Alkemade. Peter is ook componist en tekstschrijver. Hij schreef de muziek voor onder meer Pippi Langkous de musical (2014) en schrijft scenes voor het tv-programma Kanniewaarzijn (2012 - heden).

Contactpersoon

Voor interviews, beeldmateriaal, perskaarten of meer informatie graag contact opnemen met: