23 februari 2016De Lente {Henry van Loon & Zoutmus}

di 22, wo 23, vr 25, za 26 mrt Compagnietheater

Na een gure, grauwe herfst en een lange, koude winter komt eindelijk de lente.  Wie denkt dat de lente een vanzelfsprekend-heid is, heeft het bij het verkeerde eind. De lente begint pas echt, wanneer het door Henry van Loon en Zoutmus wordt ingeluid, binnengehaald, welkom geheten, omarmd, geïntroduceerd, geïnaugureerd, gerealiseerd en gespectaculariseerd. Vanaf dit jaar, zullen zij jaarlijks de lente presenteren in al zijn onschuldige pastelkleurige frisheid.

Henry van Loon tovert samen met muziektheatergroep Zoutmus het Amsterdamse Compagnietheater om tot tempel van de lente. Tot in de kleine uurtjes worden muziekfreaks, comedy gekken en theaterliefhebbers getrakteerd op absurde situaties en live muziek die het lentegevoel aanwakkeren. Na afloop van de voorstelling een Lentefeest in de bar. Klik hier om kaarten te bestellen. 

Was Henry van Loon (1982) een voetballer, dan was hij een typische linksbuiten geweest: technisch begaafd, snel, en grillig: altijd bepalend voor het eindresultaat of het nou een briljante actie of een tragische eigen-goal betreft. En zo hoort het ook. Van Loon speelt steeds op het randje van zijn eigen kunnen, met veel fantasie, risico en een gevoel voor hilarisch absurdisme dat slechts weinigen gegeven is. De cabaratier en acteur stond dit seizoen in de theaters met de reprise van zijn derde cabaretvoorstelling Sluimer.

Zoutmus is het nieuwkomersgezelschap van Orkater en bestaat uit Thijs Felperlaan (1988), Colin Linnekamp (1985), Jules Timmers (1988), Houk van Warmerdam (1989) en  Mees van Warmerdam (1984).  De jongens stonden op de Parade 2015 met de muziekvoorstelling Half krab, half winegum.

Contactpersoon

Voor interviews, beeldmateriaal, perskaarten of meer informatie graag contact opnemen met: