10 februari 2015Casper Faassen exposeert nieuwe serie ‘Seisui’

8 mei t/m 27 juni 2015, Kahmann Gallery Amsterdam

Fotograaf en schilder Casper Faassen toont dit voorjaar twaalf nieuwe fotowerken bij Kahmann Gallery in Amsterdam. De Japanse titel Seisui betekent vrij vertaald: puurheid, helder water en elegantie. Maar Seisui staat ook voor het verschil tussen welvaart en verval; een terugkerend thema in het werk van Faassen. De invloeden van de Japanse prentkunst worden onder zichtbaar in de onderwerpen, maar vooral in de uitstraling.

Het thema van verval is in deze tentoonstelling zichtbaar in de behandeling van de materialen. Door fotografie met verouderingstechnieken uit de schilderkunst te combineren, voegt Faassen een extra laag bewustzijn aan de esthetiek toe. Naast de nieuwe werken is er ook gelegenheid het recente werk Giro Giro Tondo te bezichtigen, dat gebruikt is voor de omslag van het poëziegeschenk 2015, geschreven voor Ila Leonard Pfeijffer.

Casper Faassen (Leiden, 1975) werkt met fotografie en schilderkunst binnen de bekende thema’s van de meesters uit de Gouden Eeuw. De kunstenaar werkt stadsgezichten, bloemstukken, portretten en naakten opnieuw uit op glas met letterlijke verwijzingen naar verval en vergankelijkheid. Inmiddels is Faassens werk opgenomen in een aantal openbare collecties, zoals bij het Frans Hals Museum, de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag en Museum de Lakenhal. Seisui is Faassens eerste solo-expositie bij Kahmann Gallery. Lees hier het interview in de februari editie van het magazine Residence.

De twaalf nieuwe werken van Casper Faassen zijn te zien van 8 mei t/m 27 juni 2015 in de Kahmann Gallery te Amsterdam.

Contactpersoon

Voor interviews, beeldmateriaal, perskaarten of meer informatie graag contact opnemen met: