27 januari 2015Bijzondere samenwerking Ilja Leonard Pfeijffer & Casper Faassen

Voor Poëzieweek 2015.

Dichter, romancier en Librisprijswinnaar Ilja Leonard Pfeijffer, schreef het Poëziegeschenk 2015 getiteld Giro Giro Tondo. Zijn goede vriend en beeldend kunstenaar Casper Faassen, maakte het werk dat op de omslag te zien is. Om deze bijzondere samenwerking te vieren hebben de kunstenaars een speciale editie in gelimiteerde oplage gemaakt. Deze handgemaakte panelen zijn vanaf vandaag op inschrijving verkrijgbaar.

De gelimiteerde oplage bestaat uit een tweetal ingelijste panelen van 25 bij 40 centimeter, met in het hart de gedrukte sonnettenkrans. Het ene paneel is het fotowerk achter een laag craquelé van olieverf. Het andere is het laatste sonnet uit lood gezet en gedrukt. Alles is met de hand vervaardigd, waardoor ieder werk uniek is. De oplage is 101 en de prijs is € 707. Bekijk op de website van de uitgever - www.kublakhan.nl - hoe het werk tot stand kwam.

Giro Giro Tondo is een sonnettenkrans van 15 sluitende sonnetten, in vormtechnisch opzicht niet eerder vertoond in de Nederlandstalige literatuur. De thematiek van verlangen, bezitten, missen en weer begeren komt ook terug in een serie recente werken van Casper. Een stil en onbewaakt moment waar het verlangen naar schoonheid en het ideaal nog puur is.

Casper Faassen (Leiden, 1975) is geïnspireerd door grootmeesters als Rembrandt, Dou en Van Goyen. Hij neemt hij klassieke onderwerpen als uitgangspunt (portretten, stillevens, landschappen, naakten), maar verrast door verschillende technieken en materialen op onverwachte wijze te combineren. In het voorjaar van 2015 zal Caspers solo-expoisitie te zien zijn bij Kahmann Gallery. Kijk op www.casperfaassen.com voor meer informatie.

Contactpersoon

Voor interviews, beeldmateriaal, perskaarten of meer informatie graag contact opnemen met: