5 september 2018Alex Ploeg speelt Ultimatum

première 17 oktober 2018 De Kleine Komedie

Stand-up comedian en gitarist Alex Ploeg speelt op woensdag 17 oktober de première van zijn eerste avondvullende voorstelling Ultimatum. Een zelfbenoemde coming of age story après la lettre. Bekijk hier de speellijst tot en met 25 mei 2019. 

Soms moet je jezelf een Ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Die razendsnel is maar stagneert…

credits
tekst & spel Alex Ploeg
regie Michiel de Regt
lichtontwerp Wim Dresens
techniek Agus Lanting

Comedytrainlid Alex Ploeg (1985) won vorig jaar de Publieksprijs Cameretten en is uitgeroepen tot Comedytalent van 2018 (de Volkskrant). Dit voorjaar was de comedian te zien in het tweede seizoen sketchprogramma Klikbeet (NTR), dat hij tevens maakte met Stefan Pop en Tex de Wit. 

Voor Cameretten zette hij al meerdere cabaretfestivals op zijn naam, waaronder de Jury- en Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (2011) en het Griffioen Zuidplein Cabaret festival (2012). 

'Veel van zijn verhalen zijn hilarisch. Sommige herken je direct. Andere verhalen getuigen juist van een prettig gestoord brein. Naast een goede comedian is Alex ook een uitstekend gitarist.’
-Jury Cameretten

Verder schreef de creatieve duizendpoot voor programma’s zoals Spijkers met Koppen (Radio 2), Dit was het nieuws (AVROTROS) en Cojones (VARA). 

Contactpersoon

Voor interviews, beeldmateriaal, perskaarten of meer informatie graag contact opnemen met: