Youp in actie voor 'nagellak Tijn'

30 mei 2017

#lakdoor

Gisteravond kondigden Youp van 't Hek en Stichting Semmy ambassadrice Wendy van Dijk de crowdfunding actie 'LAK. door Tijn' aan in RTL Late Night. Met de online aankoop van een flesje van Tijns nagellak, kan iedereen bijdragen aan een levensverlengende behandelmethode voor kinderen met hersenstamkanker.

De zesjarige Tijn Kolsteren werd in december 2016 bekend met zijn 'Lak aan' actie voor het Glazen Huis van 3FM Serious Request. Nu hij zelf niet meer lang te leven heeft, wil hij nog één keer in actie komen voor kinderen die net als hij vechten tegen hersenstamkanker.

De afgelopen maanden is er door velen, onder wie Youp van 't Hek, belangeloos gewerkt om Tijn te helpen zijn droom te realiseren. De cabaretier sprak zijn ontroering over Tijn uit in zijn NRC column van 23 december jl getiteld De nieuwe Messias. Youp over de actie: “Ik hoorde op de radio een interview met de behandelend arts van die kleine Tijn en hij vertelde over de meedogenloze ziekte en hoeveel onderzoek er gedaan moet worden. En hoeveel geld daar voor nodig is. Toen dacht ik: zo snel mogelijk aan de slag met zijn allen!”

De potjes LAK. door Tijn zijn te koop in zijn vier favoriete kleuren. Op het etiket is het herkenbare gelakte handje van Tijn te zien. In dit filmpje vertelt Tijn meer over zijn plan. Met de hashtag #lakdoor roept Tijn Nederland op de lak te kopen op lakdoortijn.nl.