Youp en Henry ondersteunen crowdfunding De Kleine Komedie

6 april 2015

Onzichtbaar maar onmisbaar
De Kleine Komedie heeft met spoed een nieuwe trekkenwand nodig. De trekkenwand hijst decorstukken, lampen en rekwisieten boven het podium. Dat moet op z’n veiligst gebeuren, want cabaretiers lopen er tijdens de voorstelling onder door. De oude trekkenwand voldoet niet meer aan de veiligheidsregels. We hebben de financiering van de nieuwe trekkenwand al voor ruim twee-derde rond. Voor het laatste deel, € 79.000, doen we een beroep op ons publiek en iedereen die ons een warm hart toedraagt. We zamelen via crowdfunding geld in voor de laatste trekken, zodat het systeem deze zomer vervangen kan worden.

Iedereen die ons een warm hart toedraagt kan helpen hijsen door een stukje van de Trekkenwand te financieren. Als je dat doet ontvang je voor € 25 een lot waarmee een geweldige prijs te winnen is: Het Gouden Ticket, een passe-partout voor twee personen voor alle programma’s van het seizoen 2015-2016 (de actievoorwaarden vind je hier). Wie meer dan € 25 doneert, kan kiezen uit een aantal onvergetelijke Kleine Komedie-belevenissen.

Waarom een nieuwe Trekkenwand?
De huidige trekkenwandinstallatie van De Kleine Komedie is afgeschreven. Volgens de nieuwe Machinerichtlijn en volgens de Arbowet moet de trekkenwand aangepast worden. Wat moet er gebeuren? De aandrijvingen van de decortrekken hebben een enkele mechanische bedrijfsrem. Die worden vervangen door dubbele remmen. Tegelijkertijd wordt het elektronische besturingssysteem vervangen. Met deze aanpassingen kunnen we weer zonder risico en volgens de regels boven de hoofden van de spelers decors changeren.

De Kleine Komedie
De Kleine Komedie is het leukste en oudste theater van Amsterdam. Een klassieke bonbonnière uit 1786 met een roemruchte geschiedenis. Tot op de dag van vandaag is het, met een altijd spraakmakend aanbod, de onbetwiste cabarettempel van Nederland. Bekende cabaretiers zijn in De Kleine Komedie groot geworden en inmiddels timmert er alweer een nieuwe generatie theatermakers aan de weg.

Kijk voor meer informatie op www.voordekunst.nl