Voorstellingen 2017/2018 bekend

31 maart 2017

Hekwerk Theaterproducties trakteert je in seizoen 2017/2018 weer op topcabaret! Nieuwe voorstellingen van Youp van 't Hek, Veldhuis & Kemper, Debby Petter en Alex Ploeg, naast reprises van Jochem Myjer, Pieter Derks, Henry van Loon, Vrijdag & Sandifort en Kommil Foo. Start voorverkoop verschilt per theater; raadpleeg hiervoor de website of seizoensbrochure van het theater van uw keuze. Let op: koop uw kaarten rechtstreeks bij de theaterkassa's om fraude en woekerprijzen te voorkomen. 

Youp van 't Hek speelt Oudejaarsconference 2017 'Een vloek een zucht' (sep-dec)

Er zijn weinig artiesten die avond aan avond met zoveel plezier naar hun werk gaan als Youp. Hij reist al veertig jaar fluitend door Nederland en Vlaanderen. Met maar één doel: mensen een prachtige avond bezorgen. Niks meer, niks minder. Eind 2017 speelt hij zijn negende oudejaarsconference met de titel Een vloek en een zucht. Waar die over zal gaan? Het jaar is nog jong, maar de namen Trump en Henk Krol zullen zeker een keer vallen. Eén ding staat vast: er zal gelachen worden. Hard en veel. Waarom? Omdat Youp daarvoor op de wereld is. Wie dat zegt? Youp!

Klik hier voor de speellijst.

Foto Bob Bronshoff

Veldhuis & Kemper speelt 'Geloof ons nou maar' (sep-jun)

“Je moet niet alles geloven wat ze zeggen”. Zélf nadenken. Kritisch blijven. Allemaal zinvolle tips, maar het kost zoveel tijd. Zou het daarom niet heerlijk zijn als iemand anders de boel eens op een rijtje zet? Simpel, overzichtelijk, betrouwbaar. Zodat jij eindelijk weet wat echt is en wat niet. Wie je wel en wie je niet moet geloven. Waardoor je tijd overhoudt voor de dingen die het leven écht de moeite waard maken. Lachen bijvoorbeeld! Veldhuis & Kemper namen een sabbatical van het duo, doken het leven in en kwamen met een frisse blik op grote en kleine zaken weer bij elkaar. Eindelijk snappen ze het: in het uur van de waarheid zit er maar één ding op…

Klik hier voor de speellijst.

Foto Mart Boudestein

Debby Petter speelt 'In mijn hoofd' (okt-mrt)

In haar vierde theatermonoloog speelt Debby Petter een vrouw die vertelt over haar man. Hij liegt. En dat doet hij niet zachtzinnig. Zijn halve leven is verzonnen. Misschien zelfs wel meer dan de helft. Het gaat niet om leugentjes om bestwil. Nee, echt het grote werk. Zij wil dat hij hulp zoekt. Hij wil dat ook. Maar doet hij dat? Of liegt hij dat hij hulp gezocht heeft? Ze wacht op hem. Kwetsbaar en onzeker vertelt zij haar verhaal. Waarom wil ze hem niet kwijt? Het antwoord op deze vraag is glashelder en onthutsend tegelijk.

In mijn hoofd is na Ik ben er nog, Gaandeweg en Bed & Breakfast de vierde solovoorstelling van Debby Petter in samenwerking met schrijver Thomas Verbogt. Ook dit keer is de regie in handen van Koen Wouterse. Debby maakt mooie, kleine juweeltjes. Van het begin tot het eind sleept ze je mee in een andere wereld. Precies zoals theater bedoeld is.

Klik hier voor de speellijst.

Foto Bob Bronshoff

Jochem Myjer speelt 'Adem in, adem uit' (reprise sep-jun)

Je komt thuis na een lange dag werken. Eigenlijk moet je de administratie nog doen, wat klussen in huis, weer eens gaan sporten en langs oma gaan. Maar doe eens gek. Laat alles uit je handen vallen en ren naar het theater. Ervaren 'Zenmeester' Jochem Myjer neemt je mee in een gloednieuwe avondvullende kalmerende meditatie-oefening. Althans dat beweert hij.

Klik hier voor de speellijst. De (voor)première vindt plaats in Carré op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober 2017.

Foto Stephan Vanfleteren

Pieter Derks speelt 'Spot' (reprise sep-apr)

‘Verbale slapstick’ NRC ★★★★

In Spot keert Pieter Derks de wereld opnieuw binnenstebuiten. Van het kleinste leed tot het grootste nieuws – met rake grappen belicht hij alles van de andere kant. Lichtvoetig, scherp en in een roemrucht tempo dat je anderhalf uur lang op het puntje van je stoel houdt. Hij heeft zich voor deze voorstelling maar één ding voorgenomen: alles dat zichzelf serieus neemt moet bespot. Zodat we een hele avond opgelucht kunnen lachen om de wereld, het nieuws, en nog belangrijker: onszelf. 

Klik hier voor de speellijst.

 

Concept buro RuST
Foto Merlijn Doomernik

Henry van Loon speelt 'Sleutelmoment' (reprise sep-mrt)

'Eén van de getalenteerdste komieken van Nederland' Het Parool ★★★★

Het kan snel gaan. Het ene moment zit je nog in je overcomplete schuur aan een bromfiets te sleutelen, het andere moment word je opperhoofd van een indianenstam. Maar niet voordat je als trots gezinshoofd met oergezellige kinderen hebt laten zien hoe gastvrijheid bedoeld is. Ondertussen speel je de lead in een musical. Het zou zomaar kunnen. Althans in het universum van Henry van Loon. En in zijn voorstelling Sleutelmoment zou het wel eens allemaal tegelijkertijd kunnen gebeuren.

Foto Jouk Oosterhof

Vrijdag & Sandifort speelt 'Vrijdag vs Sandifort' (reprise sep-feb)

‘Verrukkelijke voorstelling vol krankzinnige scènes’ de Volkskrant ★★★★★

Hun typeringen zijn zo mogelijk nòg beroemder dan zijzelf. Wat wil je ook als je over zo’n genadeloos transformatietalent beschikt. Want La Sandifort is dus ook Dokter Corrie, Patty Brard en Trijntje Oosterhuis. Hij van Vrijdag is dus ook Mark Rutte, Twan Huys en Marco Borsato. En was Remko niet ook een Vliegende Panter? En Martine was toch die spastische therapeute van Alex Klaasen? Het is een wonder dat ze überhaupt zelf nog weten wie ze zijn! Rauw, razendsnel, scherp, over de top, retemuzikaal en ongenadig grappig.

Klik hier voor de speellijst.

Foto Bob Bronshoff

Kommil Foo Speelt 'Schoft' (reprise jan-mei)

‘De broers stralen kracht, klasse en grandeur uit’ Het Parool★★★★

Het is het leven zelf dat een klein geniepig schoftje is... het slaat, het zalft, het schuurt en het ergst van al: het eindigt. Het blijft de broers Walschaerts voorstelling na voorstelling inspireren: de mens die met moeite recht blijft. Maar struikelt. Die telkens de moed vindt om weer op te staan. Om dan weer te struikelen. Dat dat dan troostend is. En om te lachen, dat zeker!

Klik hier voor de speellijst.

Foto Johan Jacobs

Alex Ploeg speelt debuut (sep-jun)

Aanstormend talent Alex Ploeg speelt van september tot februari dubbelprogramma's en daarna zijn avondvullend debuut. De speellijst staat begin mei online.

Alex snapt de dingen heus wel. Hij is gewoon wie hij is: een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Die razendsnel is maar stagneert. Die aan niemand verantwoording hoeft af te leggen, maar dat liever toch even komt doen. In 2016 stond Alex in het voorprogramma van Ronald Goedemondt en won hij de Publieksprijs van Cameretten: ‘Veel van zijn verhalen zijn hilarisch. Sommige herken je direct. Andere verhalen getuigen juist van een prettig gestoord brein. Naast een goede comedian is Alex ook een uitstekend gitarist.’

 

Foto Diederick Bulstra