Vliegende Panters in Hij gelooft in mij

16 mei 2014

Diederik Ebbinge en Rutger de Bekker, twee van de drie Vliegende Panters, gaan de schoonvader en de beste vriend van André Hazes spelen in Hij gelooft in mij, door de bezoekers van Musicalworld bekroond met de Musicalworld Award voor beste musical van het afgelopen seizoen.

Diederik Ebbinge gaat de de rol van Jan van Galen (de vader van Rachel Hazes) delen met acteur Peter Blok. Rutger de Bekker speelt Tim Griek, Andrés beste vriend en producer. Ze vervangen respectievelijk Hajo Bruins en Cees Geel. Hij Gelooft in Mij won onlangs de Musicalworld Award voor beste musical.

Rutger de Bekker

Het cabarettrio De Vliegende Panters bestond uit Diederik Ebbinge, Rutger de Bekker en Remko Vrijdag. In 1995 winnen ze de Wim Sonneveldprijs en sindsdien maakten ze de theaterprogramma’s: Sex, Hype, De Grote Drie en Ebbinge, Vrijdag & De Bekker. Tussendoor maken ze twee televisieseries voor de VARA: Daar Vliegende Panters en Daar Vliegende Panters II. In 2008 besluiten De Vliegende Panters een sabbatical voor onbepaalde tijd te nemen.

Diederik Ebbinge

Diederik Ebbinge speelde onlangs nog de arts in de film Alles is familie met Carice van Houten en Thijs Römer. Begin dit jaar verscheen de telefilm Matterhorn die Ebbinge zelf geschreven en geregisseerd heeft.

Rutger de Bekker werkte na De Vliegende Panters als componist/arrangeur voor onder anderen Paul de Leeuw, Alex Klaasen en Hans Teeuwen. Hij maakte alle muziek voor de televisieserie Levenslied van de NCRV. Als acteur was hij te zien in New Kids Turbo en Alles is liefde.

Foto's: Roy Beusker.