Vier sterren voor première Mich Walschaerts

13 november 2014

Mich Walschaerts maakt al ruim 25 jaar eigenzinnig muziek- en verteltheater als Kommil Foo, samen met zijn broer Raf. Ook Duizend Man Sterk bevindt zich op het kruispunt van cabaret, toneel en concert. De voorstelling beleefde zijn Belgische première op 24 oktober in Gent en ging in Nederland op 12 november in première.

Mich Walschaerts zingt. De meest pakkende songs. Hij vertelt. Schrijnende, hilarische verhalen. Hij speelt. De meest kwetsbare, pijnlijke herkenbare personages. En hij wordt muzikaal begeleid door enkele zeer straffe gasten. Over leven en liefde, over alles of niks. Absoluut autobiografisch alsook volledig uit de duim gezogen. Over duizend man sterk zijn. Of net niet.

www.michwalschaerts.be

De Standaard: "Het verhaal van Mich Walschaerts borduurt voort op de grote thema’s die we kennen van Kommil Foo. Liefde, twijfels, afstoting en verleiding, vreugde en verdriet, passie versus ratio. Wat doet en denkt een man als hij twijfelt aan zijn langdurige relatie? Wat is er gebeurd met de bronstige indiaan, de galante ridder, de hartstochtelijke minnaar, nu hij weer eens tegen zijn zin naar de schoonmoeder moet? Op het einde laat Mich Walschaerts nog even zijn innerlijke beest los. Hij verschijnt op het podium als een bezopen rockster, bralt een dronkemanslied dat afkomstig lijkt uit een eigentijdse Carmina Burana, en verliest zich in zelfbeklag. Tot zijn zoontje weer een beroep op hem doet, en de ‘papa met tekorten’ tot bezinning komt. Even woest als hij een paar minuten daarvoor had uitgehaald, zingt hij nu met een broze stem over de liefde, Chet Baker achterna. Al even breekbaar en doorvoeld."