Speellijsten 2018/2019 bekend!

4 april 2018

Onze artiesten staan alweer in de startblokken voor een nieuw theaterseizoen. Vanaf september 2018 spelen Youp van 't Hek, Pieter Derks, Henry van Loon, Vrijdag & Sandifort, Alex Ploeg en Kommil Foo try-outs voor een nieuwe cabaretvoorstelling. 

Daarnaast maakt Jochem Myjer opnieuw een tournee met Adem in, adem uit, spelen Olav Mol en Jack Plooij De Formule 1 Show door tot en met november, komt Veldhuis & Kemper terug met Geloof ons nou maar en herneemt Debby Petter haar toneelsolo In mijn hoofd.

De start van de algemene en Vrienden verkoop verschilt per theater; raadpleeg hiervoor de website of seizoensbrochure van het theater van uw keuze. Let op: koop uw kaarten rechtstreeks bij de theaterkassa's of Guts Tickets om doorverkoop en woekerprijzen te voorkomen.

Youp van 't Hek speelt 'Met de kennis van nu' (nieuw)

Foto Bob Bronshoff

Dit is een van de meest gebezigde termen. Vooral van blunderende politici, die hiermee iets recht proberen te praten. Bij Youp ligt dat anders. Je zal het hem nooit horen zeggen. Volgens hem hoort blunderen namelijk bij het leven. In elk geval bij zijn leven. En in dit programma praat hij niks recht. Integendeel. Hij praat het liever nog krommer. En of dat grappig is? Wat denkt u zelf?
Samen met zijn vaste muzikant Rens van der Zalm komt hij langs om u en zichzelf bij te praten over alles waar het volgens hem echt om gaat in het leven. Vol zachte weemoed en keiharde actualiteit. Of u daar wijzer van wordt? Volgens Youp wel. En… hij laat u in elk geval lachen. 

Klik hier voor de speellijst.

Henry van Loon speelt 'Onze Henry' (nieuw)

Foto Bob Bronshoff

Alweer een nieuwe knettergekke show van die dekselse sympathieke beroepsklungel Henry van Loon. Met dezelfde ongeëvenaarde slapstick waarmee die rare Henry zich door de doldrieste realiteit van dit maffe bestaan heen wurmt, rijgt hij in deze hilarische solo louter unieke hoogtepunten aaneen. Hilariteit wordt virtuoos afgewisseld door een fideel moment met het publiek of een ontroerend lied.
Je bedenkt het niet maar je ziet het wel degelijk, waardoor je na afloop met een parelmoeren glans naar buiten treedt en hoofdschuddend tegen je tijdelijke bedpartner fluistert: ‘Dat was nu echt weer iets voor onze Henry.’

Klik hier voor de speellijst.

Vrijdag & Sandifort speelt 'Voorlopig voor Altijd' (nieuw)

Selfie van Remko en Martine

Remko:  Liefje… schatjepop… je moet eruihuit.
Martine:  Oooh mijn hoofd… Heb ik nog rare dingen gedaan gister?
Remko:  Nee hoor… je hebt alleen de Poelifinario geweigerd.
Martine:  Doe normaal!
Remko:  Geintje…
Martine:  Lul! Oooh, ik wil helemaal niks vandaag.
Remko:  Je moet wel lieffie, je hebt die Linda shoot straks.
Martine:  Oh shit nee!
Remko:  Popje, heb jij mijn Mark Rutte pruik gezien?
Martine:  Ruim die zooi dan ook eens een keer op, man!
Remko:  Jahaaa.
Martine:  Hij zit trouwens nog op je hoofd.
Remko:  Joe.

Klik hier voor de speellijst.

Pieter Derks speelt 'Voor wat het waard is' (nieuw)

Foto Merlijn Doomernik

Komt dat zien! Pieter Derks gaat afrekenen. Op zijn eigen, vrolijke, nuchtere manier. Met de waan van de dag. Met de tijdgeest. Met zichzelf. Met de concurrentie. En met alle onzin die ons dagelijks verkocht wordt. Omdat hij dat nou eenmaal het allerleukst vindt om te doen: peuteren aan wat we vanzelfsprekend vinden. De zaken omdraaien, uitwringen, van alle kanten bekijken, en dan op hun plek zetten. Altijd klaar om een paar rake grappen uit te delen. Zijn doel? Een vrolijke avond! En dan de dag erna bemerken dat je toch met een andere bril om je heen kijkt.

Klik hier voor de speellijst.

Alex Ploeg speelt 'Ultimatum' (nieuw)

Foto Diederick Bulstra

Soms moet je jezelf een Ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Die razendsnel is maar stagneert. Een coming of age story, après la lettre. 

Klik hier voor de speellijst.

Kommil Foo speelt Oogst (nieuw)

Foto Johan Jacobs

Een piano, een gitaar, een viool, hun twee karakterstemmen: meer hebben de broers Walschaerts niet nodig om hun publiek een memorabele avond te bezorgen. Dertig jaar onafgebroken maken en spelen. Hoog tijd dus om uit al dat moois een nieuwe voorstelling te destilleren. Zonder circus, intiem. 
Raf, Mich, hun mooiste liedjes en hun strafste verhalen. Kommil foo op z’n best!

Klik hier voor de speellijst.

Jochem Myjer speelt 'Adem in, adem uit' (reprise)

Foto Stephan Vanfleteren

Je komt thuis na een lange dag werken. Eigenlijk moet je de administratie nog doen, wat klussen in huis, weer eens gaan sporten en langs oma gaan. Maar doe eens gek. Laat alles uit je handen vallen en ren naar het theater. Ervaren 'Zenmeester' Jochem Myjer neemt je mee in een gloednieuwe avondvullende kalmerende meditatie-oefening. Althans dat beweert hij.

Klik hier voor de speellijst.

Olav Mol & Jack Plooij met 'De Formule 1 Show'

Formule 1 is in populariteit de snelst groeiende sport van Nederland geworden. En dat mede dankzij Max Verstappen die in 2016 als eerste Nederlander een Grand Prix won. In De Formule 1 Show vertellen commentator Olav Mol en pitreporter Jack Plooij je álles over de hoogste klasse in de autosport. 

Klik hier voor de speellijst. De verkoop voor de shows van mei tot en met november is op 3 april gestart. 

Veldhuis & Kemper speelt 'Geloof ons nou maar' (reprise)

Foto Mart Boudestein

Het duo schuimde de afgelopen jaren de Nederlandse theaters af met acht voorstellingen. Logisch dus dat ze het na 15 jaar tijd vonden voor een verfrissende pauze. Even los van elkaar. Nou ja even, pas een dik jaar later staken ze de koppen weer bij elkaar voor een nieuw programma. Onderwerpen genoeg zou je zeggen want de wereld staat in brand. 
Maar zoals altijd als ze elkaar even niet hebben gezien gingen ze eerst bijpraten. En nog meer bijpraten. En nog meer… En voor ze het wisten was dat bijpraten de basis voor hun negende programma ‘Geloof ons nou maar’. Zonder twijfel de meest persoonlijke voorstelling die ze tot nu toe maakten. Confronterend, heel grappig en verrassend ontroerend… Geloof ons nou maar.

Klik hier voor de speellijst.

Debby Petter speelt 'In mijn hoofd' (reprise)

Foto Bob Bronshoff

In haar vierde solovoorstelling speelt Debby Petter een vrouw die vertelt over haar man. Hij liegt. En dat doet hij niet zachtzinnig. Zijn halve leven is verzonnen. Misschien zelfs wel meer dan de helft. Het gaat niet om leugentjes om bestwil. Nee, echt het grote werk. Zij wil dat hij hulp zoekt. Hij wil dat ook. Maar doet hij dat ook? Ze wil hem niet kwijt. Waarom niet? Het antwoord op deze vraag is glashelder en onthutsend tegelijk.

Klik hier voor de speellijst.