Schudden schrijft column voor Stadsschouwburg Utrecht

25 februari 2015

Voor het online magazine van de Stadsschouwburg Utrecht schreven Emiel de Jong en Noël van Santen een column over Henk.

Gewoon goed

Mijn leven is gewoon, simpel, eenvoudig. Noem mij modaal, noem mij gemiddeld, noem mij 'middle-of-the-road'. Vaak wekken deze woorden aversie op, gruwel of gewoonweg jeuk. Sommige roepen 'leef je leven alsof het je laatste dag is', ik word waarschijnlijk 791.

Wanneer ik mijn middenklasse wagen instap om mijn middelmatige carrière als magazijnmedewerker een duwtje in de goede richting te geven, voel ik me heerlijk, zeg maar gerust gelukkig, wetende dat er niet veel nieuws zal gebeuren die dag.

De vrienden … nou ja … vage kennissen me wijzen op mijn gewone leven, dat is tot daar aan toe, maar nu is het zover gekomen dat mijn dromen er zich mee gaan bemoeien. Mijn onderbewuste is het niet eens met hoe ik mijn leven leid. Maar zolang ik niet lijd, voelt het goed, gewoon goed. Gewoon is al zo bijzonder!

Henk

Henk was een personage met een bijrol, maar daar nam hij geen genoegen mee. Hoewel Henk geen prater is, laat hij dit keer van zich spreken. Henks leven kent rustige dagen, maar onrustige nachten. Zijn nachtmerries en angsten sluipen zijn alledaagsheid binnen. Waar komen ze vandaan? En waar brengen ze hem? Het tiende programma van Schudden heet HENK.

Henk is een spannende, ingenieuze voorstelling ★★★★ Parool
Wondermooie wisseltrucs rond ontgoochelde ziel ★★★★ De Stentor
Weer een pareltje van Schudden ★★★★ Theaterkrant
De Droomscenes van Henk zijn prachtig ★★★ Volkskrant

Bekijk hier de speellijst van Schudden.