Schudden in première met HENK

22 december 2014

De mannen van Schudden denken dat de nieuwe voorstelling Perrongeluk per ongeluk HENK is gaan heten. Henk was een personage met een bijrol, maar daar nam hij geen genoegen mee. Hoewel Henk geen prater is, liet hij dit keer van zich spreken. Henks leven kent rustige dagen, maar onrustige nachten. Zijn nachtmerries en angsten sluipen zijn alledaagsheid binnen. Waar komen ze vandaan? En waar brengen ze hem? Het tiende programma van Schudden heet stiekem HENK.

Recensie 8Weekly
Elk geschreven woord over deze verbluffende voorstelling zou voor een spoiler kunnen doorgaan, enige voorzichtigheid is daarom geboden. De mannen van Schudden hebben in elk geval een prachtig programma gemaakt dat nooit verveelt, waarin de hoofdpersoon (Henk) zich in alle facetten manifesteert als de saaie burgerman. Hij leeft een bestaan dat zich kenmerkt door plichtsgetrouw handelen en heeft een goed hart, maar waant zich verloren in een wereld vol hallucinaties en dominante figuren. Zijn worsteling is een verlangen naar rust en vrijheid, maar raakt de gekooide leeuw ooit verlost van zijn gevangenschap? Lees verder bij 8 Weekly.

Vijf vragen aan Henk.
Hoewel Henk geen prater is, laat hij deze keer van zich spreken. Vijf antwoorden op vijf vragen door de onbekende Henk.

Schudden
Schudden bestaat uit Emiel de Jong (1973) en Noël van Santen (1973). Hun eerste kennismaking vond plaats op de middelbare school, waar ze samen op de toneelclub zaten. Daarna scheidden hun wegen, maar niet voor lang. Emiel vroeg Noël om samen een act te doen voor de opening van een theatertje in Zaltbommel. Met een act van 10 minuten openden zij overdonderend het theatertje; waarvan nooit meer iets werd vernomen, maar Schudden was geboren! Lees hier meer over Schudden op hun eigen pagina.

Foto door Arjan Benning.

Foto: Bob Bronshoff

Foto: Bob Bronshoff