Ronald op de Klapstoel

19 april 2016

"Onzin is mijn zuurstof"

Ronald Goedemondt (1975) is cabaretier. Hij is onder andere te zien in het sketchprogramma Sluipschutters. Vrijdag gaat zijn nieuwe show Geen sprake van in première in De Kleine Komedie.

tekst Willeke Keulen

Tegelen
"Ik was vier toen ik er wegging, maar ik ben blij met mijn Limburgse roots. Limburgers zijn een beetje gek. Ze durven af te wijken. Het is binnen Nederland een soort schiereiland, omringd met alleen maar buitenland. Moet je je voorstellen hoe anders dat is? Ik kan ze er hier in Amsterdam altijd uitpikken. Dan dragen ze gele schoenen of hebben ze een tatoeage van een pinguïn met een grote kuif. Dan weet je: dat is een Limburger."

Tattoo 
"Om de zoveel tijd overweeg ik het. Ik vind dat zo spannend. Dat ik naar mijn lijf kijk in de spiegel en denk: wauw, wat een canvas. Maar ik moet het niet doen, want ik ben zo snel verveeld. Al bedenk ik de allermooiste Maori-zon, dan zou ik na dag drie denken: een pinguïn met een Maori-zon.... Wat was de vraag ook alweer?"

Koffie verkeerd
"Ja dat wil ik, en wentelteefjes. Heerlijk, ik kan eindeloos vreten, vreten en vreten. Dat is ook de enige reden dat ik sport. O, wacht, in wat voor beker komt de koffie verkeerd? In een glas? Mmm, dat is zonder oortje zeker. Heb je iets met een oortje? Een cappuccinokopje. Is dat doorzichtig? Ik wil niet zo'n soepkom. Nou ja, doe maar dat glas, fuck it!"

Lees het interview in Het Parool van 16 april 2016 op Blendle.

Foto Harmen de Jong