Ronald Goedemondt: Sluipschutters is keten met de jongens

1 augustus 2015

De camera’s zijn achtergebleven in het weiland; de warme lunch wacht. Toch kan Leo Alkemade, gehesen in een duikpak, de verleiding niet weerstaan. Hij maakt een bommetje in het polderslootje, tot hilariteit van de crew. „Hier kan ik wel een uur in spelen”, roept hij buitelend vanuit het water.

De Sluipschutters (Leo Alkemade, Ronald Goedemondt, Bas Hoeflaak en Jochen Otten) van BNN’s sketchprogramma zijn vandaag neergestreken aan de waterkant. In Den Ilp om precies te zijn. In wetsuits en visserspakken, die donkergroene met bretels en aangestikte laarzen,neemt het viertal één van de laatste scènes van het tweede seizoen op. Alkemade, die binnenkort weer in zijn ruimteschip stapt voor de dramaserie Missie Aarde, geniet ’als een dolle’. „Dit is toch veruit het leukste om te doen. Zelf iets bedenken, uitschrijven en spelen voor een groot publiek.”

Grote lessen zijn er niet getrokken uit het eerste, verrassend goed ontvangen seizoen. „We hadden direct het goede spoor te pakken, eigenlijk. Wel merk ik opnieuw dat wat ’wel aardig’ leek op papier, op camera super kan uitpakken en andersom. Zo zag ik vanuit de auto een man met een shovel. Ik bedacht er een grap over, maar was zelf niet eens zo enthousiast toen ik het aan de rest voorlegde. Wat was nou eigenlijk de punch, vroeg ik me af. Nou, die ’hele grote kuil’, meer niet. Juist die sketch is op social media ontelbare keren gedeeld.” Eerlijk gezegd zag hij de zojuist gedraaide scene over twee vissers ook’nog niet zo’ voor zich. Eenmaal bezig bedenkt hij dat dit weleens net zo’n klassieker kan worden. De vissers (Otten en Goedemondt) worden keer op keer gestoord door onwaarschijnlijke gebeurtenissen als een mini-Gay Pride. Goedemondt omschrijft het sluipschutterschap als ’keten met de jongens’. „Ik beleef er nu nog meer plezier aan: er is meer vertrouwen. Juist daarom laten we maar weinig typetjes terugkomen en beginnen we met een schone lei.”

De reacties op sommige sketches zijn hilarisch. „Laatst liep ik met mijn babyzoontje door het Vondelpark, ik probeerde een stille route te pakken. Kwam er een wagen van de groenvoorziening naast me rijden. Raampje open: ’hé domme Turk’. Ik knikte, stak mijn duim op, zo van’leuk dat je me herkent’. Maar die man ging maar door: hij had het filmpje Domme Turk aan iedereen laten zien, ook zijn Turkse collega’s vonden het helemaal leuk. Hoe hij maar met zijn vrachtwagen naast mijn kinderwagen bleef rijden… Dat was al bijna een sketch op zich.”

Het nieuwe seizoen van Sluipschutters begint in september. 

Bron: Bernice Breure / Telegraaf

 

Champagnebar met de Sluipschutters. Feest! Het is feest! #sluipschutters #goedemondt #Alkemade #bashoeflaak

Een foto die is geplaatst door Ronald Goedemondt (@goedemondt) op