Pieter in Trouw: 'Vanuit de grap rake dingen zeggen'

Pieter Derks houdt van de actualiteit. Maar het snel opeenvolgende nieuws zat hem weleens dwars bij het maken van zijn nieuwe programma 'Spot'.

RINSKE WELS

Cabaretier Pieter Derks zit er bovenop. Het nieuws is zijn werk. Maar nu de actualiteit steeds bizarder lijkt te worden en steeds sneller lijkt te gaan, is het maken van een cabaretprogramma waarmee je twee jaar door het land toert geen gemakkelijke opgave, zo ondervond hij.

Derks (32), die bekend werd met zijn weekafsluitingen in 'DWDD' en zijn columns in het radioprogramma 'De Nieuws BV' en voor nu.nl, kiest ervoor om in 'Spot' meer persoonlijke verhalen te vertellen. Eigenlijk zoals hij zijn cabaretcarrière in 2006 ook begon. "Het is geen bewuste stap geweest", zegt Derks (32). "In het begin vertelde ik in mijn programma's veel persoonlijke verhalen. Op een gegeven moment ben ik columns over het nieuws van dat moment gaan schrijven, maar dat stond los van mijn cabaretprogramma. Vervolgens heb ik geprobeerd om die columns in de voorstellingen te stoppen en dat is toen een beetje doorgeslagen de andere kant op, naar bijna alleen maar actualiteit. Nu is het voor mijn gevoel samengesmolten."

Lees het interview hier.

Meer nieuws