Pieter Derks verwerkt juni: Stiptheidsactie!

29 juni 2015

Op NUweekend duidt en verwerkt Pieter Derks maandelijks het vele nieuws van de voorbije weken. ‘Zodat we allemaal weer met een fris hoofd de nieuwe maand in kunnen.’

Prima ideetje wel, van de politie, om de complete Tourkaravaan op de Erasmusbrug even staande te houden voor een controle.

Het blijft toch wielrennen. En de politie mag dan beweren dat het ze alleen om een betere cao gaat, verdacht is het natuurlijk wel, een organisatie met een drugsverleden die plotseling dólgraag naar Nederland komt.

Honderden buitenlanders in Utrechtse hotels, op een halfuurtje fietsen van Amsterdam - zouden er op de Wallen al coffeeshops zijn die adverteren met "wij staan niet op de dopinglijst"?

Ik hoop dat ze alle renners ook even op hun voor- en achterverlichting controleren. Gewoon, omdat het kan. Heerlijk toch, dat als je het na vijf maanden onderhandelen écht niet meer weet je gewoon kunt zeggen: weet je wat? Dan ga we gewoon heel grondig ons werk doen.

Stiptheidsactie! Ligt het aan mij, of is dat een Nederlandse uitvinding? De douane op Schiphol heeft voor komende week ook al stiptheidsacties aangekondigd.

Lees verder op Nu.nl