Pieter Derks in zesdelige webserie Helden

27 februari 2015

Een cabaretduo maakt een webserie over een cabaretduo in moeilijkheden. Marcel Harteveld en Johan Fretz over waar de fictie ophoudt en de werkelijkheid begint - en over de tien verkochte kaartjes in Vught. “Waar de pijn zit, zit ook de humor.”

Er wordt geen boek geschreven of er wordt wel aan de schrijver gevraagd of het autobiografisch is. Fictie maakt bange dagen door in Nederland. Bij de zesdelige webserie Helden van cabaretduo Marcel Harteveld en Johan Fretz is er geen ontkomen aan: het nog net niet doorgebroken duo maakt een serie over een duo dat nooit door zal breken. 

Pieter Derks popt verschillende keren op in de serie. Het Fretz-karakter veracht hem, maar de kijker ziet een sympathieke kerel. Fretz: “Jaloezie hebben we allemaal in ons. Natuurlijk voel ik jaloezie dat Pieter wel voor 900 man per avond staat, maar je moet het hem niet gaan misgunnen. Hij is niet zo’n arrogante zelfingenomen stand-up comedian, hij is een hele sympathieke gast. Dat maakt het in de serie extra pijnlijk.”

Helden is vanaf 3 maar te zien op www.npo3lab.nl, meer op vpro.nl/dorst