Nominaties VSCD cabaretprijzen 2019 bekend!

15 juni 2019

Pieter Derks en Vrijdag & Sandifort zijn genomineerd voor de Poelifinario.

Op zaterdag 15 juni werden de nominaties voor de Cabaretprijzen 2019 bekend gemaakt. Pieter Derks is genomineerd met zijn voorstelling Voor wat het waard is en Vrijdag & Sandifort met Voorlopig voor altijd

Lees hieronder het juryrapport:

Pieter Derks met Voor wat het waard is
“In de voorstellingen van Pieter Derks was altijd al veel ruimte voor scherpe maatschappijkritiek, maar in Voor wat het waard is koppelt hij dat engagement voor het eerst aan een sterk verhaal uit zijn privéleven. Daardoor weet hij ons nu ook emotioneel aan zich te binden. Derks gebruikt een bizar voorval in het ziekenhuis als ingang om het over de sociale meetbaarheidscultus te hebben. Tegenwoordig moet alles direct van een oordeel worden voorzien. Met slimme voorbeelden toont hij aan hoe problematisch dat is.”

Vrijdag en Sandifort met Voorlopig voor altijd
“In hun vierde gezamenlijke programma presenteren Remko Vrijdag en Martine Sandifort wederom scherpe sketches en personages waar de gekte op een hilarische manier van afdruipt. De voorstelling beklijft echter vooral door de sterke rode lijn waarin ze zogenaamd zichzelf spelen: het gebroken echtpaar Vrijdag en Sandifort. Hun grote acteertalent en muzikaliteit houden ons als publiek constant geboeid. Ondertussen benadrukt het fraaie, zielloze decor de tragikomische boodschap die al jaren de motor vormt onder dit heerlijke duo: we modderen allemaal maar wat aan.”

Lees hier het volledige persbericht.