Kommil Foo speelt in december 'Het Bestand'

1 december 2014

Samen met de 6 beste muzikanten van de wereld zingen Mich en Raf Walschaerts de meest pakkende oorlogsliederen uit het wereld-repertoire, vertellen ze ontroerende, hilarische verhalen in hun eigen onnavolgbare stijl.

En oorlogsliederen mag u breed opvatten: van heroïsche strijd-liederen (oorlog op het slagveld) tot de meest verscheurende liefdes-songs (oorlog in het hart). Omdat oorlog niet alleen de pijn is, de verwoesting, het verdriet. Het is evenzeer de bloem op de mesthoop, de liefde, de slapstick, de humor.

Stof genoeg voor Kommil Foo om een voorstelling te maken over hun eigen, hoogst-persoonlijke strijd. Gezongen wordt er in het Nederlands, Frans en Engels. Verteld en gespeeld op leven en dood: hilarisch en tragisch tegelijk, zoals het leven zelf.

Kommil Foo speelt de voorstelling 'Het Bestand' alleen in december in slechts enkele theaters. Bekijk de speellijst hier.

Met Raf Walschaerts: gitaar, zang. Mich Walschaerts: viool, zang Gwen Cresens: accordeon, bandoneon. Bart Van Caenegem: piano. Nico Schepers: trompet. Carlo Nardozza: trompet en bugel. Carlo Mertens: trombone. Berlinde Deman: bas-tuba.