Kommil Foo in première met Schoft

8 januari 2016

Nederlandse tournee t/m 31 mei 2016, première 19 februari 2016

De Vlaamse broers Raf en Mich Walschaerts brengen opnieuw virtuoos theater met hun nieuwste voorstelling Schoft.

Het is het leven zelf dat een klein geniepig schoftje is... het slaat, het zalft, het schuurt en het ergst van al: eindigt. Het blijft Kommil Foo voorstelling na voorstelling inspireren: de mens die met moeite recht blijft. Maar struikelt. Die telkens de moed vindt om weer op te staan. Om dan weer te struikelen. Dat dat dan troostend is. En om te lachen, dat zeker!

Kommil Foo is de winnaar van de Dirk Witte Prijs 2015, de landelijke kleinkunst-oeuvreprijs. Uit het juryrapport: “In hun teksten kunnen de heren een hele wereld oproepen in een paar zinnen. Muziek en tekst passen als een handschoen. Zij schrijven en componeren samen originele liedjes, die zowel kunnen ontroeren als op de lachspieren werken, maar die vooral verrassen. Zang, piano, viool, gitaar, het gaat allemaal naadloos in elkaar over.”

Het vorige programma Breken (2012) kreeg unaniem vier sterren van de Nederlandse pers en werd genomineerd voor de Poelifinario: “Ze vertalen de pijn van verbroken liefde naar prachtige poëzie, sterke toneelbeelden en meeslepende muziek. Zoals altijd ligt de lach continu op de loer, maar die overstemt het drama nooit”, aldus de VSCD-jury.

FOTO: JOHAN JACOBS

 
Kommil Foo - SCHOFT (teaser 3)

Vanaf morgen op de planken!Meer info & speeldata op www.kommilfoo.be

Geplaatst door Kommil Foo op dinsdag 5 januari 2016

Speellijst Schoft
www.kommilfoo.be