Kasper van Kooten in Ventoux

Kasper van Kooten, Wilfried de Jong, Leopold Witte en Wim Opbrouck spelen de hoofdrollen in de verfilming van het boek Ventoux. Nicole van Kilsdonk schreef het scenario samen met Bert Wagendorp, die de gelijknamige roman schreef over vier mannen die op hun racefiets de Mont Ventoux beklimmen. 30 jaar geleden deden de vrienden het ook. De mannen op jonge leeftijd zullen worden gespeeld door Jonas Smulders, Bram Verrecas, Jip van den Dool en Alex Hendrickx.

“Toen ik ooit de Telefilm Zadelpijn maakte met zeven fietsende actrices, bedacht ik me dat de 'mannenfilm' eigenlijk ook gemaakt moest worden. De hoeveelheid fietsende mannenclubjes stijgt en het is een prachtige arena om het thema mannenvriendschap te tonen", aldus Van Kilsdonk.

Van Kilsdonk houdt van fietsen, beklom de Mont Ventoux zelf ook eens en heeft een voorliefde voor Frankrijk. "Ik ben heel blij dat we de film eindelijk konden maken afgelopen zomer met een prachtig ensemble aan acteurs. Het eerste rondje fietsen in de polder smaakte naar meer!” De film komt in het voorjaar van 2015 in de bioscoop.

Kijk ook op facebook.com/VentouxFilm

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws