Ik durf meer in het Parktheater

25 september 2014

De eerste show die ik zag in het Parktheater moet een Sinterklaasvoorstelling zijn geweest. Herman Finkers, waar mijn ouders me mee naar toenamen, kan ik me beter herinneren. Vooral het decor, waarbij hij op een rotspunt zit, staat nog heel helder op mijn netvlies.

Aan het Parktheater heb ik wel warme herinneringen. Mijn eerste optreden daar was met Comedy Train, in de kleine zaal beneden. Daarna heb ik met Comedy Train ook nog in een grotere zaal gestaan. Ik was net een paar jaar bezig en was nog totaal onbekend, ook in Eindhoven. Door dat optreden heb ik een hele bijzondere ontwikkeling doorgemaakt. Het leek Jan Jaap van der Wal bij wijze van stunt leuk als ik een undercover optreden zou doen, als Amerikaanse comedian, in het Engels. Het publiek trapte er in. Na het optreden zei ik tegen de zaal: Ik snap niet dat jullie hierin mee zijn gegaan, ik kom gewoon uit Stratum! Heel veel mensen dachten: Wie is die gast, de enige die grappig is in Eindhoven is toch Theo Maassen? Vanaf dat punt ben ik in Eindhoven bekender geworden.

Spelen in het Parktheater voelt voor mij nog altijd heel bijzonder. Een soort thuiskomen, vanaf mijn tweede programma ben ik dat zo gaan voelen. Er zitten altijd wel bekenden in de zaal en ik blijf vaak slapen bij mijn ouders. Ik durf ook meer in Eindhoven. Ik praat Brabantser en heb het meer over plaatselijke onderwerpen. En hangt altijd een gemoedelijke sfeer, terwijl het er wel supermooi en professioneel uitziet. Na een optreden blijf ik vaak nog met vrienden of familie hangen. Als ik buiten kom, heb ik het idee dat ik zo naar huis slenter.

Ronald Goedemondt staat momenteel met een reprise van ''De R van Ronald'' in de theaters. Op 14 en 15 oktober is hij in het Parktheater in Eindhoven. Beide voorstellingen zijn uitverkocht.

Bron: Eindhovens Dagblad