Hipster Lab met Casper Faassen in Leiden

Op 20 september a.s. vindt de tweede Nacht van Kunst en Kennis plaats. Een keur aan wetenschappers en kunstenaars verkennen samen met het publiek de grote vragen van deze tijd. In de binnenstad van Leiden gaan de bezoekers op ontdekkingstocht naar nieuwe kennis en revolutionaire uitvindingen. Het stadsfestival combineert wetenschap met dans, theater, cabaret, film, experimenten, kunst en muziek. Met o.a. Daan Roosegaarde, Vincent Icke, Bas Haring, Arnold Heertje, Douwe Bob, Spinvis en Christine Mummery.

Hipster Lab met Casper Faassen
In de receptiezaal van het Academiegebouw dompel je jezelf onder in toffe toekomsttechnologie. Heeft iedereen over een paar jaar een eigen drone? En wordt Google Glassvaardigheden een standaard vak op elke middelbare school?

Technologische ontwikkeling en verlangen naar het oude hoeven elkaar niet te bijten. Kunstenaar Casper Faassen combineert oud en nieuw en maakt zo een supervintage polaroid met een Iphone. Faassen schilderde op de muur van zijn kinderkamer al De Nachtwacht. En die nieuwsgierigheid naar kunst en zijn ambitie om te creëren zijn tot op de dag van vandaag nog steeds de drijvers van zijn werk. Je vindt Casper Faassen in de receptiezaal van het Academiegebouw.

Meer informatie: www.nachtvankunstenkennis.nl

Meer nieuws