Henry van Loon langs de meetlat van Esquire

17 februari 2015

Iedere maand legt Esquire’s Vanessa Oostijen een bekende man langs de meetlat. In het nummer van maart is Henry van Loon aan de beurt en hij scoort goed op de Esquire meetlat. Een selectie van een aantal vragen:

Heb je wel eens een lifter meegenomen?
Samen met een vriend heb ik in de zomervakanties twee keer door Spanje, Italië en Frankrijk gelift. Het was minder angstaanjagend dan mijn ouders het deden voorkomen. Er was een man in een piepklei autootje die al een lifter bij zich had en die keihard door de bergen slingerde met een slok op. Het was spannend, maar de goeie wil was er. De lifters die ik later zelf meenam, waren vooral van A naar B aan het komen. Dat was een stuk minder leuk. (Dat moet de nvloed van de prestatiebeurs zijn geweest. +1)

Heb je wel eens een doelpunt gemaakt?
Jawel. Ik doe nooit zichtbaar serieus, maar stiekem ben ik heel competitief en wil ik goed zijn en winnen. Ik heb nooit echt aan teamsport gedaan, ik was een zwemmer. Ik heb nog steeds clubrecords bij mijn zwemclub uitstaan, van 23 jaar geleden. (Geinig. +1)

Ben je ooit onder de tafel gedronken door een vrouw?
Ja, ik had een vriendin die kon echt drinken. Als ik het punt bereikte dat ik niet meer kon, ging zij nog verder. Echt knap. (+1)

Heb je wel eens een vrouw uit een brandend huis gered?
Laatst viel er iemand flauw in Toomler, waar net een showbezig was. Ik stond te roken en hoorde een knal, daarna zag ik iemand op de grond liggen. Bleek dat ik dus niet zo veel deed. Ik ging wel kijken, maar er stonden al mensen. En ik had mijn telefoon wel paraat, maar er werd al gebeld. Ik dacht nog: goh, zo doe ik het dus in dit soort situaties. Ik was een beetje teleurgesteld in mezelf Later bedacht ik dat ik wel had gedaan wat ik kon doen. Ik stond wel meteen aan. (Prima repetitie. +1)

www.esquire.nl - speellijst Henry van Loon

Esquire magazine ligt vanaf eind februari in de winkel.