Gewaagde en gênante grappen in ‘Foute Vrienden’

11 maart 2015 Zet de vier echte vrienden Klaas van der Eerden, Pepijn Gunneweg, Pim Muda en Albert Jan van Rees bij elkaar in een alledaagse situatie en geef een van hen een oortje. De andere drie fluisteren hem in wat hij moet zeggen en sparen hem daarbij absoluut niet. Een verborgen camera registreert de reacties op hun grappige, gewaagde en vaak gênante opmerkingen. Het resultaat: ‘Foute Vrienden’, vanaf donderdag 12 maart te zien bij RTL 5. Durven de vrienden alles wat hen wordt ingefluisterd ook hardop uit te spreken of gaan sommige uitspraken zelfs deze doorgewinterde grappenmakers te ver? Degene die aan het eind van elke aflevering de minste ballen blijkt te hebben, is de loser en krijgt een straf die je zelfs je ergste vijand niet toe zou wensen.

Klaas van der Eerden (o.a. diverse cabaretshows en tv-presentator ‘Wipeout’), Pepijn Gunneweg (o.a. De Ashton Brothers en tv-presentator ‘De BZT Show’), Pim Muda (acteur en zanger, o.a. De Ashton Brothers) en Albert Jan van Rees (acteur en regisseur, o.a. ‘Toren C’) zijn al jaren goede vrienden en daarom de aangewezen personen om het elkaar flink lastig te maken. Als het oortje in gaat en de microfoon aan staat, is het showtime! De bezoekers van een bioscoop, tuincentrum of viswinkel; niemand is meer veilig voor de ‘Foute Vrienden’.

In België is ‘Foute Vrienden’ een grote hit. Inmiddels zijn twee seizoenen uitgezonden en er staat zelfs een Vlaamse ‘Foute Vrienden’-film in de planning. In de Verenigde Staten is hetzelfde programma bekend als ‘Impractical Jokers’ en ook een enorm succes.

Foute Vrienden op tv

Vanaf donderdag 12 maart wekelijks om 20.30 uur bij RTL 5.