Dokter Corrie krijgt eigen show

17 februari 2015

Dokter Corrie is terug. De omstreden seksdeskundige heeft vanaf 15 maart haar eigen show bij de NTR. In dit programma spijkert dokter Corrie elke zondagavond de seksuele kennis van jonge kinderen bij. De Dokter Corrie Show is een uitgebreidere versie van de 4 minuten durende rubriek die het afgelopen jaar in het Schooltv Weekjournaal te zien was en die tot grote commotie leidde. Duizenden verontruste ouders ondertekenden een petitie tegen de 'sekslessen'. Maar de vrijpostige nepdokter komt straks vaker op de buis dan ooit in een 20 minuten durende show. Juist vanwege de vele goede reacties die óók binnenkwamen, ook uit het onderwijs, verklaart de NTR.

Dokter Corrie, vertolkt door actrice Martine Sandifort, chat met BN'ers, gaat zelf op onderzoek, kijkt naar het dierenrijk en put uit haar eigen saaie liefdesleven. Zoals de kijker van haar gewend is, moet ze nog steeds onbedaarlijk giebelen om de onderwerpen. ,,Een stijve pie.., piemel, PIEMEL," proestte ze al eens voor de camera." Met humor worden onderwerpen als masturbatie, verliefdheid, zoenen en homoseksualiteit aangesneden. Nieuw is het puberpanel. Deze tieners, rond de 16 jaar, zijn iets ouder dan de doelgroep en vertellen over hun ervaringen.

De omroep verwijst hierbij naar een onderzoek waaruit blijkt dat ouders onderschatten hoeveel hun kind al bezig is met seksualiteit. De NTR hoopt dat de Dokter Corrie Show leraren ertoe aanzet om op school door te praten over seksualiteit, zeker nu Schooltv Weekjournaal al sinds de zomer van 2014 van de buis is.

Bron: AD. - Website Dokter Corrie - Speellijst Löyly