Documentaire 60 jaar Youp van ‘t Hek

20 november 2014

‘Niemand weet hoe laat het is’

Uitzending dinsdag 30 december 2014, 22:00 uur NPO 1.

Begin 2014 werd Youp van ‘t Hek 60 jaar. Vlak daarvoor gaf de cabaretier zijn 200ste voorstelling in Koninklijk Theater Carré, waar hij een uitverkochte serie speelde van zijn theaterprogramma Wigwam. Verder schreef Youp - zoals hij de afgelopen 25 jaar onafgebroken heeft gedaan - 52 columns voor NRC Handelsblad (elke zaterdag het meest gelezen deel van de krant) en evenveel wekelijkse stukjes voor de VARA-gids. En hij zal op 31 december voor de zevende keer de Oudejaarsconference verzorgen op NPO 1 (VARA). Het is een voor velen onnavolgbaar ritme van een artiest die al meer dan dertig jaar aan de top staat en volle zalen trekt.

Nieuw is dat Van 't Hek een jaar lang de camera's van Special Eyes toeliet om hem te volgen bij een groot deel van alles dat hij doet. Van heel dichtbij kon regisseur Pamela Sturhoofd zo registreren wat Youp beweegt, emotioneert, prikkelt en inspireert. Niet alleen hijzelf, maar ook de mensen dicht om hem heen vertellen in deze documentaire in alle openheid over het leven met Youp. Zoals zijn vrouw, kinderen en een van zijn oudste vrienden.

‘Niemand weet hoe laat het is’ is een portret van binnenuit over de man die de beste cabaretier en columnist van Nederland wil zijn, over liefde, over familie en over ouder worden. De documentaire werpt licht op een vaak in het openbaar hard roepende en rake klappen uitdelende cabaretier en laat kanten zien die we tot nu toe nog niet van hem kenden. 

Niemand weet hoe laat het is - Dinsdag 30 december 2014, 22:00 NPO 1.
Special Eyes Film Productions in samenwerking met VARA.

Oudejaarsconference 2014 Wat is de vraag? - Woensdag 31 december 22:30 uur NPO 1. Speellijst theatertournee: www.youp.nl