Debby Petter te gast in Opium

27 oktober 2015

Deze week staat Debby Petter met haar nieuwe monoloog Bed & Breakfast in Theater Bellevue. Debby maakte eerder de voorstelling 'Ik ben er nog' samen met schrijver Thomas Verbogt.

"Ik ben er nog was zo'n bijzonder proces, dus we zeiden: we gaan nog een keertje iets maken. Eerst kwam Gaandeweg en nu dus Bed & Breakfast. Ik heb een vrouw geïnterviewd die haar kind moest afstaan, ze wist niet eens of het een jongetje of een meisje was. Daar heb ik fictie van gemaakt. De vrouw runt een bed and breakfast en kijkt terug op haar leven. Die hele bulk heb ik aan Thomas egeven en die heeft er een voorstelling van gemaakt, Koen Wouterse regisseerde. Ik sta in mijn eentje op het podium. Heel fijn. Het is gewoon lekker om in mijn eentje te zijn."  (Debby Petter in het Parool van 24 oktober.)

Donderdag 29 oktober te zien in Opium om 21.10 op NPO 2

Cornald Maas bezocht met schrijver Thomas Verbogt een try-out in Theater Walhalla. In Opium TV een reportage met interviews en de eerste beelden uit de voorstelling.

Bed & Breakfast

Op haar achttiende kreeg ze een kind. Het was een zogenaamd ongelukje en dus een schande. Ze moest het kind na de geboorte onmiddellijk afstaan. Zo ging dat toen. Nu, veertig jaar later, zien we de moeder terug. Zij is inmiddels weduwe. Na een gelukkig huwelijk, waarin ze twee zonen kreeg, runt ze in haar eentje een klein Bed & Breakfast aan zee. Daar heeft ze tussen de gasten door veel tijd om na te denken. Vooral over haar eerste kind, dat ze nooit gezocht en gezien heeft, maar dat er altijd was. En dat ze altijd gemist heeft. Komt daar verandering in? Ja! Hoeveel tijd heeft ze nog om dit grote gemis goed te maken?

Kijk voor de speellijst op deze pagina.