Debby Petter speelt op locatie

30 maart 2016

22 april t/m 4 mei 2016

In april en mei speelt Debby Petter haar indringende solovoorstelling Ik ben er nog op historisch beladen plekken. De actrice en voormalig nieuwslezeres brengt het oorlogsverhaal van haar moeder voor het eerst buiten de theatermuren naar onder meer het Anne Frank Huis. Elke voorstelling wordt ingeleid door journalist Frits Barend*. 

Ik ben er nog wordt gespeeld op de Duitse militaire begraafplaats Ysselsteyn (buiten), het Anne Frank Huis in Amsterdam, het Nationaal Monument Kamp Vught (buiten), het Oorlogsmuseum Overloon, Herinneringscentrum Kamp Westerbork (overkapte commandantswoning), de Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaust Museum (i.o. - buiten) in Amsterdam. Klik hier voor de speellijst.

Kaarten reserveren kan online via Nationale Theaterkassa of (0900) 9203 (€0,45 p/m). Bezoekers wordt aangeraden zich warm te kleden en eventueel regenkleding mee te nemen. Ook bij slecht weer gaat de voorstelling door.

*Met uitzondering van 22 april in Ysselsteyn; hier verzorgt Youp van 't Hek de inleiding.

Ik ben er nog is een voorstelling over schuld en schaamte, over levenslange schade. Een verhaal over toen en nu, van alle tijden. Een verhaal over wat een oorlog met mensen doet. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek, waarmee Debby in 2009 als schrijfster debuteerde. Twee jaar later bracht zij het verhaal voor het eerst naar intieme theaterzalen. Sindsdien heeft Debby de voorstelling meer dan honderd keer gespeeld in theaters door het land.

spel: Debby Petter
tekst: Thomas Verbogt, Debby Petter
regie: Thomas Verbogt
regie advies: Koen Wouterse
muziek: Terts Brinkhoff
inleiding: Frits Barend
fotografie: Bob Bronshoff