De Luizenmoeder (AVROTROS)

15 januari 2018

Diederik Ebbinge schreef samen met Ilse Warringa het scenario voor de nieuwe televisieserie De Luizenmoeder. Diederik speelt tevens de rol van schooldirecteur en Henry van Loon is de conciërge. De eerste aflevering op 14 januari had maar liefst 750.000 kijkers. Klik hier om deze terug te kijken.

Het is een van de meest herkenbare arena’s voor ouders: de basisschool. Schoolpleinregels, verantwoorde verjaardagtraktaties, parkeerbeheer, hangouders, klassenapp-groepjes, klaaroverdiensten, surprisekijkavonden en de alles overheersende ‘moedermaffia’. In De Luizenmoeder speelt Jennifer Hoffman een gescheiden moeder, Hannah, die te maken krijgt met pijnlijk herkenbare situaties die iedere ouder wel herkent. 

Vastberaden om haar leven na de scheiding zo snel mogelijk op de rit te krijgen, stort Hannah, de nieuwe moeder met een dochter in groep drie, zich in de wereld die zich afspeelt op en rondom het schoolplein van basisschool de Klimop. Inburgeringscursussen worden helaas niet gegeven dus met vallen en opstaan probeert Hannah zich de mores van het schoolplein eigen te maken. Ook al had ze zich voorgenomen zich op deze school niet voor het karretje te laten spannen. Vreemde leerkrachten en de allesoverheersende 'moedermaffia' maken het haar echter niet makkelijk. Uiteindelijk ontkomt geen enkele ouder hier aan, ook Hannah niet. Want voordat ze het weet zit ze in vijf app-groepjes, beheert ze het lief & leedpotje en wordt bestempeld tot…. luizenmoeder.