'De Lente' door Henry van Loon & Zoutmus

14 maart 2016

Het Compagnietheater wordt tempel van de lente

Henry van Loon tovert samen met muziektheatergroep Zoutmus het Amsterdamse Compagnietheater om tot tempel van de lente. Tot in de kleine uurtjes worden muziekfreaks, comedy gekken en theaterliefhebbers getrakteerd op absurde situaties en live muziek die het lentegevoel aanwakkeren. Na afloop van de voorstelling een Lente-feest in de bar. Kaartverkoop: http://www.compagnietheater.nl/voorstelling/de-lente.html

Na een gure, grauwe herfst en een lange, koude winter komt eindelijk de lente.  Wie denkt dat de lente een vanzelfsprekendheid is, heeft het bij het verkeerde eind. De lente begint pas echt, wanneer het door Henry van Loon en Zoutmus wordt ingeluid, binnengehaald, welkom geheten, omarmd, geïntroduceerd, geïnaugureerd, gerealiseerd en gespectaculariseerd. Vanaf dit jaar, zullen zij jaarlijks de lente presenteren in al zijn onschuldige pastelkleurige frisheid.

Het tv-programma Weekendcrashers (AVRO TROS) bezocht de repetities. Kijk hier de uitzending terug van 25 maart 2016.

Zoutmus: nieuwkomersgezelschap van Orkater

Zoutmus is het nieuwkomersgezelschap van Orkater en bestaat uit Thijs Felperlaan (1988), Colin Linnekamp (1985), Jules Timmers (1988), Houk van Warmerdam (1989) en  Mees van Warmerdam (1984).  De jongens stonden op de Parade 2015 met de muziekvoorstelling Half krab, half winegum.