Casper genomineerd voor Kunstenaar van het jaar

De eerste ronde van de twaalfde editie van de Verkiezing Kunstenaar van het jaar is gestart. De verkiezing is met de jaren een begrip en referentie geworden in binnen- en buitenland. De afgelopen maanden hebben de circa honderd panelleden hun meest gewaardeerde beeldend kunstenaars voor nominatie geselecteerd.

Op 1 juli zijn de negentig kunstenaars die de meeste voordrachten kregen en daardoor genomineerd zijn, bekend gemaakt. De eerste publieksronde is nu gestart. In die ronde van de verkiezing kan je stemmen op een van de negentig genomineerde kunstenaars waaronder Casper Faassen.

Stemmen kan hier op de website van Kunstweek.

Verkiezingsrondes
De eerste verkiezingsronde is de nominatieronde. Circa 100 kunstkenners dragen hun meest gewaardeerde kunstenaars voor nominatie voor. De 90 meest voorgedragen kunstenaars zijn de genomineerde kunstenaars.

De tweede verkiezingsronde is de eerste publieksronde. In deze ronde kan iedereen stemmen op maximaal twee genomineerde kunstenaars en desgewenst op een kunstenaar naar eigen keuze. Deze ronde leidt tot de bepaling van de 25 halve finalisten.

In de derde verkiezingsronde brengen de 100 kunstkenners een stem uit op de vijfentwintig halve finalisten. Deze ronde leidt tot de 8 finalisten.

De vierde en laatste ronde van de verkiezing is weer een publieksronde. Deze vindt kort voor de Kunstweek plaats, zodat op de eerste dag van de Nationale Kunstdagen in de Kunstweek, de Kunstenaar van het jaar bekend gemaakt kan worden. Ook de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars is dan bekend. Hierin worden de 100 meest gewaardeerde kunstenaars vermeld in de volgorde van het aantal stemmen dat ze kregen. Naast de Kunstenaar van het jaar , worden het Talent van het jaar en de Briljanten Kunstenaar van het jaar bepaald. Talent van het jaar is de kunstenaar die jonger is dan 35 jaar en het hoogst eindigt in de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars. De eretitel Briljanten Kunstenaar gaat naar de kunstenaar die ouder is dan 65 jaar en het hoogst eindigt in de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars.

Bekendmaking winnaars
De bekendmaking van de Kunstenaar van het jaar , het Talent van het jaar en de Briljanten Kunstenaar is tijdens de Nationale Kunstdagen in de Kunstweek.

Gezicht op Leiden van Casper Faassen. www.casperfaassen.com

Meer nieuws