Casper Faassen exposeert nieuwe fotoserie ‘Seisui’

8 mei t/m 27 juni 2015, Kahmann Gallery Amsterdam

Fotograaf en schilder Casper Faassen toont dit voorjaar twaalf nieuwe fotowerken bij Kahmann Gallery in Amsterdam. De Japanse titel Seisui betekent vrij vertaald: puurheid, helder water en elegantie. Maar Seisui staat ook voor het verschil tussen welvaart en verval; een terugkerend thema in het werk van Faassen. De invloeden van de Japanse prentkunst worden onder zichtbaar in de onderwerpen, maar vooral in de uitstraling.

Het thema van verval is in deze tentoonstelling zichtbaar in de behandeling van de materialen. Door fotografie met verouderingstechnieken uit de schilderkunst te combineren, voegt Faassen een extra laag bewustzijn aan de esthetiek toe. Naast de nieuwe werken is er ook gelegenheid het recente werk Giro Giro Tondo te bezichtigen, dat gebruikt is voor de omslag van het poëziegeschenk 2015, geschreven voor Ila Leonard Pfeijffer.

Casper Faassen (Leiden, 1975) werkt met fotografie en schilderkunst binnen de bekende thema’s van de meesters uit de Gouden Eeuw. De kunstenaar werkt stadsgezichten, bloemstukken, portretten en naakten opnieuw uit op glas met letterlijke verwijzingen naar verval en vergankelijkheid. Inmiddels is Faassens werk opgenomen in een aantal openbare collecties, zoals bij het Frans Hals Museum, de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag en Museum de Lakenhal. Seisui is Faassens eerste solo-expositie bij Kahmann Gallery. Lees hier het interview in de februari editie van het magazine Residence.

www.kahmanngallery.com

Opening:
Vrijdag 8 mei van 18.00-20.30 uur.

Locatie:
Kahmann Gallery
Lindengracht 35
1015 KB Amsterdam
+31-20 846 07 70

Openingstijden:
di - vr 13.00-17.00 uur
za op afspraak

De twaalf nieuwe werken van Casper Faassen zijn te zien van 8 mei t/m 27 juni 2015 in de Kahmann Gallery te Amsterdam.

Meer nieuws