Big Fish Klaas

10 januari 2017

Klaas van der Eerden presenteert het nieuwe programma Big Fish Klaas, waarin hij bekende Nederlanders mee op visavontuur neemt. In de eerste aflevering van maandag 9 januari 2016, gaan Klaas en Jan Versteegh op zoek naar grote snoeken in Zweden. Kijk de uitzending hier terug.

Klaas en Jan schoven waren bij Eva Jinek te gast op 6 januari. Klik hier voor de uitzending. De Volkskrant publiceerde die dag De Keuzes van Klaas van der Eerden:

Vlees of vis? 'Vis natuurlijk. Het liefst vang ik vis die ik later opeet. Dat doen we ook in mijn nieuwe tv-programma Big Fish Klaas op NPO 3. In Nederland gebeurt het niet zo vaak, dat heeft ook met de visstand te maken. Snoek gooi ik terug, snoekbaarzen eet ik alleen als ze een bepaalde lengte hebben en er flink wat vlees aan zit. 'Ik maak ze meteen dood. O, zeggen mensen soms, dus jij maakt vissen dood? Ja, zeg ik dan, en die vissen op jouw bord dan, die zijn toch ook dood? Er bestaat veel hypocrisie. De meeste vissen die worden gegeten, zijn langzaam gestikt. Ik sla ze dood. Of in één keer krrrrkk, de kop omdraaien. Dan schoonmaken en bakken in een pannetje. Heerlijk. In Big Fish Klaas hebben we veel kabeljauw gegeten, maar ook forel en zalm. En heel veel vis ook niet, hoor. Ik ga geen haai eten, of steur.'

Lees het volledige interview.

Foto de Volkskrant/Ivo van der Bent