Artiesten Hekwerk tijdens kerstvakantie op televisie

23 december 2014

Ook tijdens de feestdagen kunt u nog volop genieten van onze prachtige artiesten. Deze week en volgende week verschijnen ze maar liefst twaalf keer op radio en televisie. 

Klaas van der Eerden met Schwalbe (2009)
wo 24 dec, 22:20 uur op Humor TV (digitaal)

Youp van ‘t Hek in DWDD Guilty Pleasures
do 25 dec, 23:05 uur op NPO 1

Ronald Goedemondt met De R van Ronald (2014)
vr 26 dec, 22:35 uur op NPO 1

Jochem Myjer in Hommage aan André van Duin
za 27 dec, 20:28 uur op NPO 1

Vrijdag & Sandifort met Hulphond (2012)
zo 28 dec, 22:00 uur op Humor TV (digitaal)

Youp van ’t Hek in de documentaire ‘Niemand weet hoe laat het is’
di 30 dec, 22:30 uur op NPO 1

Youp van ’t Hek met Oudejaarsconference 2014: Wat is de vraag?
wo 31 dec, 22:45 uur op NPO 1

Pieter Derks in de Nationale Wetenschapsquiz
zo 28 dec, 22:35 uur op NPO 2

Kommil Foo met Breken (2012)
zo 28 dec, 21:10 uur op Canvas

Remko Vrijdag & Martine Sandifort als kandidaten in Top 2000 a gogo
ma 29 dec, 19:30 uur op NPO 3

Schudden / Noël van Santen in Kunststof Radio
di 30 dec, 19:00 uur op NPO Radio 1

Pieter Derks en Martine Sandifort als kandidaten in Wie is de mol?
do 1 jan, 20:30 uur op NPO 1

Uitgebreide omschrijvingen:

Klaas van der Eerden met Schwalbe (2009)
Woensdag 24 dec, 22:20 uur op Humor TV (digitaal)

Klaas haalt met zijn humoristische en muzikale programma Schwalbe ook dit keer weer alles uit de kast om de zaal compleet uit haar dak te laten gaan. Muzikale hoogstandjes, gestoorde typetjes, hilarische verhalen. Klaas laat geen kans onbenut om het publiek aan zijn voeten te krijgen. Dat hij dan hier en daar een vette schwalbe moet maken draagt alleen maar bij aan de feestvreugde.

Youp van ‘t Hek en Henry van Loon in DWDD Guilty Pleasures
Donderdag 25 dec, 23:05 uur op NPO 1

Onder leiding van de big band New Cool Collective en het Zo! Gospel Choir speelt Jett Rebel ‘All I want For Christmas is You’ van Mariah Carey en brengt Shirma Rouse ‘Driving Home For Xmas’ van Chris Rea. Andere artiesten die optreden zijn Kovacs, Hadewych Minis en Stanley & The Menzo’s. Voor special guest Youp van ’t Hek wordt een grote uitzondering gemaakt. Hij mag uitpakken met een big-band-versie van zijn eigen nummer Flappie.

Ronald Goedemondt met De R van Ronald (2014)
Vrijdag 26 dec, 22:35 uur op NPO 1

De tv-registratie van Ronald Goedemondts programma 'De R van Ronald'. Goedemondt snapt inmiddels dat vrijheid en veiligheid elkaars tegenpolen zijn. Waar hij zich nu mee bezig houdt is: Waar zit ik op de schaal tussen die twee begrippen? Wat gebeurt er als je je meer richt op loslaten? Weg met controle en zelfbevestiging. Dat doet toch iets met een mens? Nou, met Ronald in ieder geval wel. Hij zal u op de voor hem zo karakteristieke manier vertellen wat er is gebeurd. Waarschijnlijk met een hoog gehalte aan hak op de tak en chaos. Joeh!

(Pfff, loslaten. Idioterie. Je moet toch iets hebben om je aan vast te houden? Al is het maar één letter.)

Jochem Myjer in Hommage aan André van Duin
Zaterdag 27 dec, 20:28 uur op NPO 1

Jochem Myjer heeft de eerste André van Duin Comedy Award gekregen. Het was eerste keer dat de prijs werd uitgereikt. Jochem Myjer ontving de prijs van Van Duin zelf tijdens een gala-feest ter gelegenheid van het 50-jarig theaterjubileum van André van Duin.

Vrijdag & Sandifort met Hulphond (2012)
Zondag 28 dec, 22:00 uur op Humor TV (digitaal)

Hulphond is een muzikale cabaretvoorstelling; een aaneenschakeling van hulpbehoevende types die stoeien met zichzelf, hun relaties en het leven. Grenzeloos muzikaal, hartverscheurend geestig en schaamteloos ontroerend. Vrijdag & Sandifort spelen alsof hun leven ervan afhangt. En misschien is dat ook wel zo.

Youp van ’t Hek in het documentaire ‘Niemand weet hoe laat het is’
Dinsdag 30 dec, 22:30 uur op NPO 1

‘Niemand weet hoe laat het is’ is een portret van binnenuit over de man die de beste cabaretier en columnist van Nederland wil zijn, over liefde, over familie en over ouder worden. De documentaire werpt licht op een vaak in het openbaar hard roepende en rake klappen uitdelende cabaretier en laat kanten zien die we tot nu toe nog niet van hem kenden.

Youp van ’t Hek met Oudejaarsconference 2014: Wat is de vraag?
Woensdag 31 dec, 22:45 uur op NPO 1

“Wat was de vraag?” Zo eindigt een mevrouw een lang en onsamenhangend betoog in een televisieprogramma waar ze te gast is. De beide presentatoren hebben geen idee wat ze haar een paar minuten eerder gevraagd hebben. Eigenlijk doet het er ook niet meer toe. Ook het publiek lijkt er niet echt van wakker te liggen. Niemand is in de war van het gênante moment. De volgende gast babbelt er al weer vrolijk op los. ‘Wat is de vraag?’ Dat is de titel van de oudejaarsconference waarin Youp 2014 nog eens op zijn geheel eigen wijze met ons doorneemt. En of daar om te lachen valt? Ja! Of vroeg u dat niet? Dat is in elk geval wel het antwoord!

Pieter Derks in de Nationale Wetenschapsquiz
Zondag 28 dec, 22:35 uur op NPO 2

Pieter Derks geeft een samenvatting van het wetenschappelijke jaar 2014 in de Nationale Wetenschapsquiz.

Kommil Foo met Breken (2012)
Zondag 28 dec, 21:10 uur op Canvas

De broers Walschaerts ontwikkelden door de jaren heen een volstrekt unieke stijl: ontroering, humor, muzikaliteit en een absurde beeldentaal vechten om voorrang. Als geen ander beheersen ze de kunst om met minimale middelen iedereen te raken. Kommil Foo dwingt de kijker op het puntje van zijn stoel, aan vertwijfeling ten prooi: lachen of wenen?

Remko Vrijdag & Martine Sandifort als kandidaten in Top 2000 a gogo
Maandag 29 dec, 19:30 uur op NPO 3

Schudden / Noël van Santen in Kunststof Radio
Dinsdag 30 dec, 19:00 uur op NPO Radio 1

Over de nieuwe voorstelling HENK. Hoewel Henk geen prater is, liet hij dit keer van zich spreken. Henks leven kent rustige dagen, maar onrustige nachten. Zijn nachtmerries en angsten sluipen zijn alledaagsheid binnen. Waar komen ze vandaan? En waar brengen ze hem? Het tiende programma heet stiekem HENK.

Pieter Derks en Martine Sandifort als kandidaten in Wie is de mol?
Donderdag 1 jan, 20:30 uur op NPO 1

Pieter Derks en Martine Sandifort zijn vanaf 1 januari te zien als deelnemers in Wie Is De Mol 2015. Het vijftiende seizoen van Wie Is De Mol? belooft weer een feestje voor de kijker te worden, al vinden de kandidaten het wat minder leuk. Wie Is De Mol? speelt zich dit jaar niet alleen af in het buitenland, ook in Nederland wordt het spelletje gespeeld. ‘’We reizen door verschillende werelden. Eerder dan ooit keren we terug naar Nederland’’, vertelde presentator Art Rooijakkers in het AD.