AD spreekt Youp over dernière 'Licht'

29 mei 2017

29 mei 2017

Youp van 't Hek speelt vanavond de laatste voorstelling van zijn show Licht, die vandaag op CD verschijnt. Deze krant volgde hem tijdens een van zijn laatste optredens.

DOOR ARNO GELDER

De afspraak luidt vier uur 's middags, maar een stortbui noopt ons een halfuur eerder aan te bellen bij de woning van Youp van 't Hek aan het Vondelpark in Amsterdam. ,,Veel te vroeg", klinkt het bits door de intercom. Later, aan de koffie in de woonkamer. Quasibozig: ,,Ik heb een pesthekel aan laatkomers, maar nog veel meer aan mensen die te vroeg zijn."

Zijn echtgenote, actrice Debby Petter, is deze zaterdagmiddag gaan fietsen met kleindochter Davine - de laatste heeft door de woonkamer een spoor van rondslingerend speelgoed getrokken.

Youp van 't Hek (63) speelt vandaag de laatste voorstelling van zijn show Licht in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Bovendien verschijnt heden de cd van het programma dat door publiek en pers juichend werd ontvangen. Niet in de laatste plaats omdat hij in december 2015 Licht moest afbreken nadat hij twee keer op het podium onwel was geworden. Zes bypasses rijker pakte hij in april 2016 de draad weer op. Licht zou een van de beste onemanshows worden van iemand die de dood in de ogen had gezien, en binnen vier maanden (!) weer op de planken stond. En nu aan het begin van de voorstelling vraagt 'of er een dokter in de zaal is' en vervolgens achteloos meldt dat 'de kerstdagen onder narcose' hem een stuk beter zijn bevallen dan het geforceerde samenzijn met de familie.


Klik hier om het hele artikel online te lezen.

Vanaf vandaag is is de CD van Licht verkrijgbaar via Bol en I-Tunes.

Foto Olaf Kraak