5 vragen aan Kip

1 juni 2014

Beste Kip, je bent mee geweest met het duo Schudden, hoe is dat bevallen?

Sommigen zullen zeggen: theater houdt je jonger, maar die weten niet waar over ze praten. Ik kan met recht zeggen dat deze tour mij 10 jaar van mijn leven heeft gekost. Iedere avond was ik weer blij als ik thuis was, even rust in de ren. (Kip lacht ingetogen) Dat is trouwens de titel van de klucht waarin ik door de jongens ontdekt ben.

Wie van de twee heren is het leukst Noël of Emiel?

(Na een lange stilte..) Ach dat is eigenlijk aan mij vragen, wat was er eerder, het kip of het ei. Ik weet het niet, onmogelijk om daar een gepast antwoord op te geven. Hoewel die ene was in de coulisse altijd wel iets aardiger dan die andere. (Waarna Kip een niet te misverstane knipoog geeft.)

Ga je een rol spelen in het nieuwe programma 'Per Ongeluk' van Schudden?

Ten eerste is het 'Perrongeluk', met dubbel R, ik hoorde het aan je uitspraak. Je zal het niet zeggen naar aanleiding van mijn rol bij de laatste voorstelling van Schudden, maar ik ben nogal een taal-fanaat.

Ten tweede kan ik daar nu nog geen uitspraak over doen, de mannen van Schudden zijn nog in conclaaf met mijn agent. Zij willen dolgraag met mij verder en dat begrijp ik ook heel goed, ik bracht toch nieuw publiek de zalen in voor de jongens. Maar ik ben bang dat het spaak gaat lopen met mijn rol in de nieuwe film 'Komt een Kip bij de dokter', waarin ik naast Barry Atsma zal spe….(verschrikt)…o nee, dat mocht ik nog niet zeggen…nou ja…nu heb je een primeur. (Kip lacht haar verspreking met allure weg.)

Heb je nog een theatertip voor andere Kippen?

Ongeacht ik er zelf in zal spelen, de nieuwe voorstelling 'Perrongeluk' van Schudden natuurlijk. Ik werp spontaan eieren bij de goedgebekte Goedemondt. Een oud programma van Droog Brood trok ooit mijn aandacht 'Kip met de Gouden Enkels', herkende veel van mijzelf daarin, ik ben benieuwd of er iets daarvan in hun Best-Of is terecht gekomen 'Toppers in de Mist'. Maar ook experimenteel toneel hoor, Botox Angels bijvoorbeeld, over militante vrouwelijke seksualiteit.

Kunnen we je volgen op social media?

Social wat? (dan klinkt er een Adèle Bloemendaal-achtige lach) Ja natuurlijk, social media, haha je trapte er in hè? Ik tok wat af op Twitter, @kipvanschudden, jij mag me altijd volgen. (En weer knipoogt ze ontwapenend mijn kant op...)

Bekijk hier de speellijst van Perrongeluk of ga hier naar de pagina van Schudden.