EP Geloof ons nou maar

De digitale EP bevat vijf gloednieuwe en persoonlijke liedjes uit de gelijknamige cabaretvoorstelling, waarmee het duo tot juni 2019 door Nederland toert. ‘Beeldschone liedjes’ recenseerde het AD en beloonde de show met vijf sterren. De voorstelling is genomineerd voor de Poelifinario in de categorie Engagement.

Klik hier om het album op Spotify te beluisteren.

De aanstekelijke single Hippe Shit, een muzikale parodie op de hedendaags hipheid, maakt volgens de Volkskrant kans om de hit Ik wou dat ik jou was van de troon te stoten. Bijzondere feature is het letterlijke tegengeluid van de Spaans-Nederlandse zangeres Wieke Garcia.  

De andere nummers op de EP zijn – net als de voorstelling – persoonlijker dan ooit en vertellen over jezelf openstellen (‘Mijn hart is groot genoeg’), dat je soms bang moet durven zijn (‘Ravijn’), hoe een overleden dierbare nog elke dag aanwezig kan zijn (‘Zelfs nu je zwijgt’) en een frisse blik op geloof (‘Ik geloof niet’). Voor dit laatste nummer werd samengewerkt met niemand minder dan Carel Kraayenhof.

Deze frisse invloeden stonden niet op zichzelf. Het album is geproduceerd door Arno Krabman, een nieuwe naam in het Veldhuis & Kemper team. Hij is erin geslaagd om een eigentijdse klank aan het vertrouwde duo-geluid toe te voegen.  

Agenda »