Pieter werd op 20 september 1984 geboren. Al op jonge leeftijd sprong hij te pas en vooral te onpas op het podium; zijn vertolking van ‘De Hotdog’ van André van Duin was een doorslaand succes tijdens de playbackshow op de basisschool in Beuningen. Helaas durfde hij geen brief aan Hennie Huisman te schrijven, want stel je toch eens voor hoe zijn carrière eruit had gezien als hij destijds als ontwapenend jochie met een weergaloze André van Duin-imitatie op tv was verschenen.

Pieter deed echter gewoon wat er van hem verwacht werd: hij maakte de basisschool af en ging naar een middelbare school waar veel aan theater werd gedaan. In de tweede klas trad hij voor het eerst als cabaretier op, met teksten van Herman Finkers, Wim Kan, Youp van ’t Hek en heel veel anderen. Niet lang daarna begon hij zijn eigen teksten en liedjes te schrijven, en die met wisselend succes op het podium te brengen. Hij wist toen al dat hij een kleinkunstopleiding wilde volgen, ondanks de decaan die verbaasd uitriep: “Theater? Maar jij kan toch heel goed leren!?” Zo belandde hij op de Koningstheateracademie in Den Bosch, waar hij heel veel voorstellingen zag, les kreeg van vakmensen en daarnaast zijn dagen en bankrekening vulde door te werken in een kwekerij van Asplenium Nidus en kerstbomen. Hoe meer jonge Nidusjes hij plantte, hoe zekerder hij werd van het feit dat hij echt theater wilde maken.

Hij had inderdaad veel geleerd, want in tegenstelling tot de Hennie Huisman-periode durfde hij nu wél brieven te schrijven. Hij meldde zich aan voor diverse cabaretfestivals, en in 2005 won hij eerst de Holland Casino Podiumprijs (in Nijmegen) en vervolgens de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival (in ehm…Amsterdam).  De Asplenium Nidus is overigens een tropische varen.

In 2006 ging zijn eerste programma in première: Dat zal je nog verbazen (regie Jessica Borst). De pers en het publiek waren erover te spreken. Hij begon als Nijmegenaar ook columns te schrijven voor de Gelderlander, waar hij na twee jaar weer mee ophield. Hij verhuisde namelijk naar Amsterdam, omdat hij dacht dat het daar allemaal gebeurde. In Amsterdam schreef hij zijn tweede voorstelling Waan, die in november 2008 zijn première beleefde (regie Pieter Bouwman). Tijdens deze tournee begon Pieter met het maken van een wekelijkse videocolumn op YouTube. Hij verhuisde terug naar Nijmegen en nam een kat.

Zijn derde programma, Het werd ook wel eens tijd, ging op 1 december 2010 in première in De Kleine Komedie in Amsterdam en was daar na een lange tournee in januari 2012 ook voor het laatst te zien. Zijn YouTube-column had inmiddels geleid tot een uitnodiging van radiomaker Luuk Ikink om een wekelijkse column te schrijven voor het BNN Radio 1 programma Vier Zeven. Na dit anderhalf jaar gedaan te hebben stapte Pieter in 2012 over naar BNN Today.

Zijn vierde programma Van Nature ging in januari 2013 in première, en hiermee werd hij genomineerd voor een Neerlands Hoop (prijs voor meest veelbelovende cabarettalent).

Intussen maakte hij ook zijn televisiedebuut: sinds februari 2012 was Pieter wekelijks te zien in De Wereld Draait Door als weekafsluiter op de vrijdagavond, om het nieuws van de week op vrolijke wijze samen te vatten. Hij speelde ook mee met In Goed Gezelschap, een improvisatieprogramma van de VARA (te zien in najaar 2012, voorjaar 2013 en 2014), en won in augustus 2013 de ludieke kennisquiz De Slimste Mens.

In 2013 maakte hij zijn eerste Oudejaarsconference, die in het theater te zien was en op oudejaarsavond ook te horen was op Radio 1. Daarna ging hij weer t/m april 2014 op tournee met Van Nature. Dat jaar was Pieter kandidaat in het vijftiende seizoen van Wie is de Mol?. In januari 2015 ging hij met zijn zesde voorstelling Zo Goed Als Nieuw in première en speelde de dernière op 6 april 2016 in de Stadsschouwburg van Nijmegen.

In 2015 startte Pieter met een wekelijkse column op woensdag in het Radio 1 programma De Nieuws BV. Deze zijn terug te luisteren/zien op zijn Facebook pagina en Youtube kanaal. In 2015 en 2016 blikte hij maandelijks terug in NUweekend. Tegenwoordig doet hij dat incidenteel in een video column.

Pieter speelde de voorstelling Spot van september 2016 tot en met april 2018. De registratie werd uitgezonden op 26 mei 2018 op NPO1 (BNNVARA). Vanaf september is hij weer terug in het theater met try-outs van zijn nieuwe voorstelling Voor wat het waard is.