Henry van Loon speelde tot en met maart 2018 de reprise van zijn cabaretshow Sleutelmoment voor uitverkochte zalen. Na het zien van deze voorstelling riep Het Parool Henry uit tot 'een van de getalenteerdste komieken van het land'. 

Henry was onlangs te zien in de comedyserie De Luizenmoeder (AVROTROS) als conciërge Volkert. Afgelopen december gooide Henry hoge ogen met zijn roast van Giel Beelen (Comedy Central). Dat jaar was hij tevens te zien in Van God Los (NPO3), de bioscoopfilm Gek van Geluk en op De Parade met Alex Klaasen.

Was Henry van Loon een voetballer, dan was hij een typische linksbuiten geweest: technisch begaafd, snel, en grillig: altijd bepalend voor het eindresultaat of het nou een briljante actie of een tragische eigen-goal betreft. En zo hoort het ook. Van Loon speelt steeds op het randje van zijn eigen kunnen, met veel fantasie, risico en een gevoel voor hilarisch absurdisme dat slechts weinigen gegeven is.

Henry van Loon (Oirschot, 1982) kwam in 2001 vanuit Brabant naar Amsterdam om aan de Kleinkunstacademie te studeren. Na drie jaar werd hij lid van Comedytrain. Hij stond regelmatig op het podium in Toomler en speelde mee met de Comedytrain Theatertour. Al snel was hij te zien bij Kopspijkers, Koppensnellers en Draadstaal en te beluisteren bij Spijkers met Koppen.

Het voor BNN geproduceerde televisieprogramma De Henry van Loon Entertainment Show, was een fabelachtig kijkje in zijn hoofd en in het voorjaar van 2011 ging zijn gelijknamige eerste avondvullende programma in première. In het theaterseizoen 2013/2014 speelde hij de reprise van zijn tweede show: Electropis. Even persoonlijk als buitenaards en even geloofwaardig als absurd. Een staaltje Loonesqueheid dat je niet wilt missen.

Henry's derde soloprogramma Sluimer ging in première in 2014 en was te zien t/m januari 2016. Dat voorjaar speelde Henry met muziektheatergroep Zoutmus de voorstelling De Lente in het Compagnietheater.

In 2015 bestegen Henry en Alex Klaasen het Parade podium als popduo H.E.A.R. De zangers keerden terug in 2016 en wederom voor in 2017 voor het afscheidsconcert.

Films
New Kids Turbo (2010)
New Kids Nitro (2011)
Bro's before Ho's (2013)
De Boskampi's (2016)
Ron Goossens: Low Budget Stuntman (2017)
Gek van Geluk (2017)

Klik hier voor het profiel dat de VARAgids over Henry publiceerde ('Loonplan', augustus 2015).

Agenda »